1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen intog Örebros gator

Nordiska motståndsrörelsen genomförde en blixtdemonstration i Örebro.

Lördagen den 7 november begav sig aktivister och medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen till residensstaden Örebro för att genomföra en blixtdemonstration. Vädret denna dag var gråmulet och lite blåsigt, men glädjen hos kamraterna över att få träffas och offentligt sprida Motståndsrörelsens budskap strålade desto mer.

Motståndsmännen redo att tåga iväg

Antalet demonstrationsdeltagare hade för dagen begränsats till 48 personer för att respektera myndigheternas rekommendationer om att inte samlas fler än högst 50. Deltagarna ställde upp sig i rader om tre och tre, och tyrrunefanorna smattrade vackert i vinden när ropet om avmarsch ljöd på samlingsplatsen.

Tåget skrider fram, fanorna smattrar i vinden och slagord skanderas.

Under skanderande av kraftfulla slagord tågade demonstranterna disciplinerat uppför Drottninggatan och in den för dagen välbefolkade kommersiella stadskärnan. Temat som valts för demonstrationen var ”White Lives Matter”, vilket ljöd som ett av slagorden mellan husväggarna. Längs marschvägen kunde man också se ett stort antal affischer som påminde om vita svenska offer för den destruktiva mångkulturen.

Dagens budskap: White lives matter!

När demonstrationståget kom fram till stadens pampiga rådhus vek man ner på Stortorget och sedan in på Köpmangatan där många lördagsflanörer stannade till för att fotografera och ta in budskapet från de skanderande motståndsmännen och -kvinnorna.

Tåget i stadens centrum.

När man kom fram till Våghustorget gjorde demonstrationsföljet halt. En stor banderoll med texten White Lives Matter och en uppräkning av namn på vita nordiska martyrer rullades ut. Fanbärarna ställde upp sig på ömse sidor om banderollen och övriga aktivister spred ut sig med coronaavstånd på torget.

Därefter klev Jimmy Thunlind, nästeschef i Näste 8, tillsammans med en megafonbärare upp framför banderollen och höll ett kraftfullt tal riktat över torget. Förutom de församlade aktivisterna samlades ett stort antal örebroare och andra utomstående för att lyssna till talet. Thunlind inledde med att avslöja Black Lives Matter-rörelsen i USA och västvärlden som en vänsterliberal och sionistisk kampanj för att håna och försvaga de vita folken med massinvandring och fysiska attacker för att få oss att knäböja och skämmas för att vi är vita.

Jimmy Thunlind håller tal.

Som kontrast till detta framhöll Thunlind att parollen White Lives Matter betyder att vi aldrig kommer att vika oss för den sionistorkestrerade ockupationen av de vita länderna, utan att vi kommer att kämpa tills vi vunnit seger. Parollen innebär också att vi aldrig glömmer de hundratals offren för de rasfrämmande ockupanternas våld, utan att de för alltid kommer att vara levande i vårt minne.

Efter en kraftfull uppmaning till åhörarna att ansluta sig till Nordiska motståndsrörelsen avslutades talet. Hela gruppen stannade kvar ytterligare en halvtimme på torget för att resonera med intresserade åhörare och dela ut de rykande färska flygbladen med temat White Lives Matter.

För dagen fanns också Nordfront TV på plats och livesände hela aktionen. NTV genomförde också flera intervjuer på plats med bland andra Per Öberg, Markus Nordh och Jimmy Thunlind.

Markus Nordh intervjuas av NTV.

Så ställde hela demonstrationståget upp sig för återmarsch, under vilken om möjligt ännu kraftfullare slagord utropades. Nyfikna åskådare stannade på trottoarerna för att titta, och ett par lokalinvånare hängde ut genom fönstren på höghusen längs vägen för att inte missa något av denna imponerande propagandamanifestation. Inga antagonister uppenbarade sig och till och med polismakten verkade synbart nöjda med den lyckade aktionen.

Aktivister i diskussioner med nyfikna förbipasserande på Våghustorget.
Titel:Motståndsrörelsen intog Örebros gator Författad av:Naste 8 Publicerad:2020-11-08 Uppdaterad:2020-11-09

Läs också: