1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Ljusets högtid firades i Näste 3

Lördagen den 12 december hade Näste 3 ett julbord med mat, sång, dans och folkgemenskap

Lördagen den 12/12 arrangerade Näste 3 ett julbord där både aktivister, medlemmar och sympatisörer deltog. Konferencier var Tobias Malvå som hälsade alla välkomna och presenterade upplägget för dagen.

Det första som deltagarna möttes av när de steg in i den julpyntade, varma lokalen var försäljningsbordet där alltifrån t-tröjor till halsband och flertalet olika egentillverkade hantverk och egenproducerade matvaror såldes.

Så fort alla var samlade och maten ställts fram gick samtliga till buffébordet för att fylla sina tallrikar med den klassiska nordiska julmaten som lagats till.

Eftersom att det var många nya personer som deltog fördes diskussionerna flitigt och flera nya kontakter kunde knytas med sunda nationella nordbor som tröttnat på misären och istället sökt sig till gemenskapen i Motståndsrörelsen.

När maten hunnit sjunka var det dags för ett nytt inslag, nämligen ringdansen. En gammal svensk tradition som fortfarande lever inom Motståndsrörelsen där unga såväl som gamla dansar runt julgranen till musik och sång. Musiken som spelades var live, vilket förhöjde julstämningen ytterligare. Med stor glädje och fröjd, uppiggade av dansen hade man sedan ett par andra lekar, däribland frågesport.

Vid denna glädjefyllda julfest belystes även allvaret som vi befinner oss i. Aktivisten Sebastian Elofsson talade om hur Nordiska motståndsrörelsen ställts inför många utmaningar även detta året, inte minst Näste 3 som har haft flera rättegångar där aktivister nu väntar höga bötesbelopp och fängelsestraff på grund av sin hängivenhet och offervilja för folket som de älskar. Dessa aktivister benämndes vid namn och rungande applåder följde därefter både till talet och till aktivisterna som ropades upp.

Den nyutnämnda Nästeschefen Daniel Gerdås höll även han ett anförande om året som gått och om året som komma skall.

Sist men inte minst uppmanades de som ville att följa med ut för att bevittna ännu ett nytt inslag för iår.

I denna kalla tid av mörker, den sista månaden på året firas julen, ljusets högtid. Av den anledningen bestämde man sig för att den här gången tända ett särskilt starkt ljus som både värmde och lyste upp omgivningen med en stark glöd.

Solkorset tändes för att välkomna de snart ljusare tiderna för Norden och Nordens folk.

Enligt flera av deltagarna blev årets julbord det mest lyckade julbordet som hittills hållits i Näste 3. Det skapade julstämning, det präglades av folkgemenskap och det gav hopp och framtidstro.

Aktivisterna i Näste 3, understödda av medlemmarna och sympatisörerna är redo för ett gott nytt kampår i Tyrrunans tecken.

Titel:Ljusets högtid firades i Näste 3 Författad av:Naste 3 Publicerad:2020-12-14 Uppdaterad:2020-12-15

Läs också: