1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Spektakulär banderolluppsättning på DN-skrapan i Stockholm

Näste 1 utförde en spektakulär aktion mot lögnpressen i Stockholm.

Natten mot onsdagen 6/1 gav sig aktivister från Näste 1 in till huvudstaden för att sätta upp en banderoll på DN-skrapan. Byggnaden där DN och Expressen huserat som har de välkända stora skyltarna med Dagen nyheter och Expressen som utgör karriäristiska drag på husfasaderna. Idag huserar dessa båda tidningar i grannhuset.

Då det pågår byggarbeten och en byggställning finns på plats så bestämde sig aktivisterna för att ta tillfället i akt och angöra en stor banderoll på ställningen.

Efter noggranna förberedelser och rekonstruktioner sattes planen i verket. Banderoll tillverkades och när kvällen övergått till natt mötes aktivisterna upp, upprymda över den kommande utmaningen.

Väl på plats var man tvungna att klättra tio våningar upp på byggställningen för att sedan ta sig över till en annan ställning. Varpå man klättrade ytterligare fem våningar.

Väl uppe påbörjades det mödosamma arbetet med att fästa upp den 12×4,5m stora banderollen med texten; Bojkotta lögnpressen – Läs Nordfront.

Sedan bar det samma väg ner igen och efteråt kände alla sig nöjda med nattens aktivitet och denna symboliska aktion mot lögnpressen.

Titel:Spektakulär banderolluppsättning på DN-skrapan i Stockholm Författad av:Näste 1 Publicerad:2021-01-06 Uppdaterad:2021-01-06

Läs också: