1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte med polisbesök i Näste 8

Söndagen den 3 januari höll Näste 8 årets första månadsmöte i lantlig miljö i Östergötland. Den händelserika dagen inleddes med […]

Söndagen den 3 januari höll Näste 8 årets första månadsmöte i lantlig miljö i Östergötland. Den händelserika dagen inleddes med ett krävande aktivisttest, där nästets aktivister gjorde bra ifrån sig.

Dock var det inte bara dessa som var intresserade av aktiviteterna – en polispatrull dök också upp på platsen, ställde närgångna frågor om vad aktivisterna gjorde och fotograferade nummerplåtarna på deras bilar.

Aktivisttest under polisbevakning

 

Efter förflyttning till lokalen för månadsmötet fortsatte dagens program med kampsportsträning, dit även medlemmar och stödmedlemmar bjudits in. Den hårda sparringen tog på krafterna och det var mycket välkommet när arrangörsgruppen efter passet hade dukat upp för lunch med efterföljande hembakat fika, som uppskattades av både barn och vuxna.

Träningen fortsatte med kampsport inomhus.
Smaklig energiboost i rättan tid

Nu noterades hur en polisbil cirkulerade runt samlingslokalen även här, i den lantliga idyllen ett par mil från platsen för aktivisttestet. När nästets chefer gick ut konstaterades att inte mindre än tre polispatruller ställt upp sig längs den lilla byvägen. På nästeschefens fråga om vad de höll på med svarade poliserna att de höll trafikkontroll. På frågan om varför de i så fall bara stoppade och tittade igenom våra kamraters bilar och varför de själva bar skottsäkra västar – lite märkligt på en enslig byväg på landet en söndag – hade Kling och Klang inga svar. De ombads att sluta trakassera oss och försvann en liten stund senare från platsen.

Kling och Klang hade visst fullt upp i den lugna lantmiljön.

Månadsmötet inleddes efter måltiden med visning av två filmer som nästets mediegrupp satt ihop. Den ena filmen var en sammanfattande krönika i bilder över det gångna kampåret 2020 med sekvenser från de flesta av de större arrangemangen och aktiviteterna. Den andra var en film från aktiviteter med den laserkanon som nästet skaffat sig. Flera glada tillrop hördes när man såg hur nationalsocialistiska budskap och symboler projicerades på centralt belägna byggnader i Norrköping.

Därefter hölls första delen av nästets talarskola. En kamrat hade förberett ett tal baserat på ett avsnitt ur skriften Bemästra livet. Efter talet utdelades feedback på utförandet och förslag på förbättringar av nästeschefen, naturligtvis följt av välförtjänt beröm.

Lovande talardebut

Det följande medlemsmötet inleddes med stämningsfull allsång av Håll fanan högt, varefter sedvanliga mötespunkter och information avhandlades. Som avslutning läste nästeschef Thunlind ett litet stycke ur Matteus evangelium som handlade om hur vi alla kan sporras att göra vårt bästa utifrån våra personliga förutsättningar, med tillämpning på vår livsviktiga kamp för vårt folk.

Nästeschefen läser ur…Bibeln.
Titel:Månadsmöte med polisbesök i Näste 8 Författad av:Naste 8 Publicerad:2021-01-08 Uppdaterad:2021-01-07

Läs också: