1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vildmarksövernattning i Näste 4

Kamrater övernattade tältlösa i Sundsvalls vinterskog.

Lördagen 06/03 möttes kamrater från Nästets alla hörn på en avlägsen plats i skogen utanför Sundsvall för att utsätta sig för en hälsosam prövning: en övernattning i ett enkelt vindskydd man själva skulle konstruera.

Ditväg.

På grund av den djupa snön blev vandringen svår och då huvudattraktionen med utflykten var själva lägerbyggandet beslöt man gemensamt att vandringen fick bli något kortare än man först hade tänkt sig. Detta medförde istället att samtliga hade sina krafter väl i behåll när man hade hittat en lägerplats och kunde inleda bygget omgående.

Insamling av ris till bädden.

Man grävde och stampade en yta stor nog för en lägereld och vindskydd, band ihop slanor till en ram för presenningen och lade en bädd av granris under denna.

Konstruktion fortgår.

Sista momentet: hissa segerfanan!

Här ser man två kamrater hjälpas åt att fästa fanan så högt upp som är möjligt.

Till denna resa hade man även medtagit specialimporterade s.k. MRE:s, eller Meal Ready to Eat, från Litauen. Militärmat som kan värmas utan eld och som innehåller en rad överlevnadsförnödenheter.

Martin Saxlind med sin MRE.

Efter det att alla hade ätit, elden var uppgjord och vindskyddet färdigt låg allt fokus på vedinsamling inför natten.

Vedkapning i skymningen.

Efter alltsammans var klart gick man tämligen tidigt och lade sig, för att under natten periodvis kliva upp för att hålla elden vid liv. En kamrat byggde en svensk lykta, vilken lyste mycket trivsamt över lägret. Så fort dagen grydde igen klev man upp, packade ihop, och begav sig tillbaka till bilarna. För att fira en lyckad färd åt man lunch gemensamt innan man gick skilda vägar.

Det är viktigt att stundtals pröva sig själv, för att veta vad man är gjord av och känna att man lever. Ta första steget till en ny prövning och ett nytt kapitel i livet genom att ansöka redan idag!

Titel:Vildmarksövernattning i Näste 4 Författad av:Naste 4 Publicerad:2021-03-22 Uppdaterad:2021-03-20

Läs också: