1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vandring med morgondagens kämpar i Näste 2

Lördagen den 24 april fortsatte Näste 2 Projekt Bohusleden då aktivister och medlemmar vandrade ytterligare en etapp av den sammanlagt […]

Lördagen den 24 april fortsatte Näste 2 Projekt Bohusleden då aktivister och medlemmar vandrade ytterligare en etapp av den sammanlagt 37 mil långa leden. Denna gång vandrade man en sträcka på 19 kilometer i Kungälvs kommun.

Denna etapp var lite speciell då man även hade bjudit in barn till vandringen. Barn har deltagit vid tidigare vandringar, men denna gång tog man tillfället i akt att fostra ännu fler av morgondagens kämpar. Detta då terrängen var att betrakta som relativt enkel – och därmed mer lämplig för barn – och att tuffare vandringar kommer framöver där barn inte kommer kunna delta.

Sträckan på närmare två mil vandrades av fem barn i åldrarna 6 [!] till 11 år. Det fanns möjlighet att avbryta på vägen ifall barnen inte skulle orka, men alla kämpade på och slutförde vad de hade påbörjat. Dessutom utan särskilt mycket gnäll enligt Fredrik Vejdeland, som också deltog på vandringen och berättar om vikten av denna typ av aktiviteter i senaste avsnittet av Leadership Perspective.

Riksrådsmedlem Fredrik Vejdeland

På vandringen omgavs man av vacker natur av såväl lövskog som barrskog, stigar, vägar och mossmarker, och man stötte även på flera vårtecken. Efter lite mer än halva etappen stannade man till vid en sjö där man grillade och umgicks. En del passade även på att bada i det iskalla vattnet.

Vårtecken

Nu hade medlemmar som inte deltog på vandringen anslutit sig till platsen för att delta på Nästets månadsmöte. Nästeschefen Mattias Sigvardsson gick ut med nya direktiv och talade om kommande aktiviteter. Under mötet hälsades även en ny medlem välkommen.

Nästeschef Mattias Sigvardsson

Efter mötet fortsatte den vandrande skaran att gå den sista biten. Vandringen, inklusive en lång paus och med lugnt tempo, tog cirka åtta timmar.

Under dagen deltog förutom aktivister och medlemmar även sympatisörer, barn och en hund. Det kommer att anordnas fler vandringar där icke-anslutna är välkomna längre fram. Om du vill följa med på någon av dessa, hör av dig via mejl till Näste 2.

Titel:Vandring med morgondagens kämpar i Näste 2 Författad av:Redaktionen Publicerad:2021-04-29 Uppdaterad:2021-05-01

Läs också: