1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig aktivitet i ett blåsigt Filipstad

Lördagen den 24 april genomfördes en offentlig aktivitet i Filipstad med anledning av att Socialdemokraterna i kommunen bestämt sig på förhand för att köra över ett folkomröstningsresultat.

Lördagen den 24:e april anordnades en offentlig aktivitet i Filipstad. Aktivister och medlemmar ställde upp vid Ica Maxi och Lidl för att dela ut flygblad, samt i en rondell mitt emellan där en banderoll vecklades ut.

I fokus under dagen stod kritik mot ett socialdemokratiskt beslut om att strunta i ett folkomröstningsresultat – innan denna ens ägt rum. Frågan är huruvida två skolor i Filipstad ska slås ihop, vilket engagerat många som samlat in namn för en folkomröstning.

En sådan ska det också bli, dock först efter att de folkföraktande sossarna redan genomfört skolsammanslagningen. Därmed kommer en övervägande svensk skola slås ihop med en invandrarskola, oavsett vad folket tycker.

Tack vare att man delat upp aktivisterna i mindre grupper kunde man genomföra aktiviteten, trots coronabestämmelserna som begränsar antalet deltagare i en offentlig sammankomst.

Under dagen var det ovanligt blåsigt, vilket de som stod med en banderoll vid rondellen fick känna på när det då och då ryckte till i duken.

Aktiviteten framkallade en hel del reaktioner. Många bilister som passerade banderollen – och det var många som åkte förbi – tutade glatt eller vinkade till banderollhållarna.

Även flygbladsutdelarna hade en del diskussioner med allmänheten, som gick in och ut vid butiksingångarna.

Sammantaget får dagen beskrivas som lyckad. Filipstad, som redan haft besök av Motståndsrörelsen flera gånger tidigare, kan se fram emot nya aktiviteter.

Titel:Offentlig aktivitet i ett blåsigt Filipstad Författad av:Naste 5 Publicerad:2021-05-16 Uppdaterad:2021-05-18

Läs också: