1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Flaggutbyte i Linköping

Den 28 maj brann det i Linköping. Flaggor som symboliserar folkförstörande krafter oskadliggjordes och ersattes.

Vi befinner oss i skarven mellan vår och sommar. Eldarnas tid. Inför växandets årstid ska det gamla och döda ge plats för det spirande nya. I fredags omhändertogs därför tre EU-flaggor samt en mångfärgad dekadensflagga som skänkts av autonoma nationalsocialister – och alla fyra konsumerades sedan av eld.

Fyra folkfientliga flaggor brinner.

Fanutbyte istället för folkutbyte
De autonoma nationalsocialisterna lät också meddela att de tre halade flaggorna som representerar folkmord på européerna, ersattes med en Tyrrunefana – symbolen för de nordiska folkens befrielse. Sakta och värdigt hissades den och stolt sågs den vaja för vinden över torget.

Tyrrunefanan

Vid halningen av en av EU-flaggorna hyllades de autonoma nationalsocialisterna med applåder, tummen upp och glada tillrop av två förbipasserande herrar som uppskattade aktionen och förklarade att de själva skulle vilja göra samma sak – men inte riktigt hade modet som krävs.

När skamfanan togs ned försökte en argsint kvinna med mångfärgat hår hindra det hela och fick därför tillrättavisas för att sedan muttrande lomma iväg från platsen.

De fyra trasorna skänktes sedan till aktivister i Nordiska motståndsrörelsen som tog dem till brännplatsen. Efter att trasorna med de folksplittrande symbolerna vederbörligen skändats antändes de sedan och sågs förtäras av lågorna. Av de fyra folkfientliga fanorna återstod snart endast en obetydlig hög aska.

Titel:Flaggutbyte i Linköping Författad av:Naste 8 Publicerad:2021-05-31 Uppdaterad:2021-06-02

Läs också: