1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Näste 2 på Skövdes gator!

Under lördagsförmiddagen höll Nordiska motståndsrörelsens andra Näste en offentlig flygbladsutdelning i Skövde.

Aktivister och medlemmar samlades tidigt på morgonen den 12:e juni för en heldag i Skövde.

Man startade med att sätta upp banderoller runtomkring staden.

Sedan åkte aktivistgruppen in mot de centrala delarna för att genomföra en offentlig flygbladsutdelning. Gruppen ställde upp vid Hertig Johans torg. Man ställde upp sig med flygbladsutdelare och en banderoll med budskapet ”Vita arbetare byggde detta land – Vita arbetare kan ta tillbaka detta land!”

Det fina vädret i kombination med mildare pandemi-restriktioner gjorde att det var en del folk ute på gatorna. Flera stannade upp för att fråga om Motståndsrörelsens politik, eller för att uttrycka sin positiva inställning till budskapet som basunerades ut under dagen.

Flertalet diskussioner fördes, exempelvis med en utomeuropeisk kvinna som ansåg sig ha rätten att få stanna kvar i Norden med anledning av att hon betalat skatt hela sitt liv. Kvinnan fick dock förklarat för sig att det inte är en ekonomisk fråga utan att det handlar om vår rasliga överlevnad.

Polisen valde också att deltaga på aktiviteten. De ställde bland annat frågor om hur många som var på plats och hur länge aktivisterna hade tänkt att vara kvar. Polisen var inte helt nöjda med att tillbaka få som svar: ”Hur länge har ni tänkt vara på plats?” och ”Hur många är ni som deltar på er aktivitet?”

Utdelningen avslutades efter ett par timmar och gruppen åkte sedan vidare mot P4 träningsanläggning. Där sprangs en hinderbana igenom ett par gånger innan träningspasset avslutades med lite styrketräning i form av däckvält och bänkpress.

Efter träningspasset åkte man vidare till en utsiktsplats där man grillade tillsammans och diskuterade dagen.

Titel:Näste 2 på Skövdes gator! Författad av:Naste 2 Publicerad:2021-06-14 Uppdaterad:2021-06-15

Läs också: