1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vildmarksvandring på Brattforsleden

Fredagen den 23 juli begav sig medlemmar och sympatisörer i Näste 5 till orten Brattfors i Värmland för att gå Brattforshedens vandringled på 2,5 mil.

Brattforsheden är ett av Sveriges mest välbevarade isälvsdeltan med geologiskt intressanta områden som dödisgropar, åsar, raviner, dyner och meandrande vattendrag. Fälten med sanddyner hör till de största i sitt slag i landet. Ett flertal myrar inom området betecknas som riksintressanta.

Naturen längs Brattforsleden är variationsrik och intressant, förutom det ovannämnda finns även hedtallskog, brandfält och mossar. Brattforsleden går på en av Sveriges största isälvsavlagringar som bildats av en stor isälv och där finns även ett rikt djurliv i form av bland annat många intressanta fågelarter som till exempel nattskärra. Men även andra djurarter finns, gruppen hade turen att få se bland annat sandödla, kopparödla (eller ormslå som den också kallas) och långbensgroda.

Vandringen delades upp i två etapper, första dagen gick gruppen 1,25 mil och när man var framme vid övernattningsplatsen som var ett vindskydd med grillplats till så var det dags för lite mat.

Rastplatsen låg vid en sjö, vilket innebar både bad och fiske. Senare på kvällen spelades det kubb. Innan det blev läggdags fram på natten hade man en lättsam stämning med många goda skratt. Under natten höll en av medlemmarna en eld igång, natten var nämligen kall. En del av fågellivet kom också fram då, storlom var en av de fåglar som hördes.

Dagen därpå på lördagen den 24 juli började man morgonen med ett träningspass där olika moment ingick och innan alla tog sig ann etapp två av vandringsleden tog man varsitt dopp i sjön. Vandringen tillbaka till Brattfors, som även den var 1,25 mil, gick man genom ungefär samma landskap som dagen innan, fast en helt annan väg.

Dessa två dagar var mycket givande och gruppen hade en trevlig tillvaro tillsammans i gemenskapens tecken. Gör som medlemmar från medlemsgrupp 2 i Näste 5, gå Brattforshedens vandringsled!

Titel:Vildmarksvandring på Brattforsleden Författad av:Naste 5 Publicerad:2021-07-26 Uppdaterad:2021-07-26

Läs också: