1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordendagarna 2021

Här kommer en rapport från årets Nordendagarna som gick av stapeln nu i helgen i Västmanland.

Helgen kring lördagen den 14:e augusti samlades medlemmar och sympatisörer i Näste 8 och Västmanland för att genomföra årets Nordendagarna.

Evenemanget började på lördagsmorgonen och skaran av deltagare växte sig större och större medan frukosten pågick. Vid 10-tiden hälsades alla välkomna och Nordendagarna 2021 förklarades officiellt öppnat. Det första man gjorde efter öppnandet var att gå ut och tävla i femkampen.

Deltagarna delades in i lag som sedan tävlade mot varandra i olika grenar. Det första tävlingsmomentet var lagbrottning. Två lag åt gången radades upp mot varandra så att alla fick varsin motståndare att brottas med. När en person hade strypts ut kunde vinnaren hjälpa sina lagkamrater tills alla i motståndarlaget hade besegrats.

Lagtävlingarna fortsatte sedan. Man tävlade i rugby, släggkastning, stafett med kamrat på ryggen och nordisk knivduell. När dessa var avklarade fick det vinnande laget tävla inbördes mot varandra i de individuella grenarna som först var armhävningar och pullups. Femkampen avgjordes till sist genom en boxningsmatch.

Samtidigt som femkampen pågick hade barnen sina egna tävlingar, som bland annat bestod av att man skulle putta bort sin motståndare från en plattform med en påk.

Efter femkampen kom alla hungriga kämpar tillbaka till lokalen för att äta sig en välbehövlig måltid.

Efter maten gjorde Nordfronts chefredaktör Martin Saxlind entré på scenen tillsammans med Nordfronts IT-chef Max Rosenfors för att presentera viktiga nyheter om tidningen Nordfront. Webbtidningen har fått en ny och mycket stiligare grafisk design. Dessutom introducerades Nordfront forum, en ny internetplattform där man kan diskutera fritt utan systemets censur. Läs mer om dessa nyheter och besök den nya sidan på nordfront.se.

Nästa punkt för dagen var att man lyssnade på ett förinspelat tal av Simon Lindberg. I talet berättade han att han tyvärr inte kunde närvara på Nordendagarna detta år, men att detta berodde på en av de bästa anledningarna, nämligen att han återigen skulle bli pappa. Han fortsatte talet med att prata om att framgång och tillbakagång i kampen går i vågor och att det är lätt och roligt att kämpa i medvind, men att man måste härda ut och fortsätta kämpa även under motvind och att det är genom den kampen och lojaliteten man till slut kommer att segra. Vidare talade han om att defaitistiska yttringar alltid är fientliga yttringar och att de bör bemötas på just detta vis.

Efter det hade man för tredje året i rad en marknad med försäljning av alla möjliga saker med nationellt tema eller andra saker som medlemmar och andra besökare själva tillverkat. Bland allt som såldes fanns böcker, musik, rumsdekorationer, kläder, smycken, NS-antikviteter, honung, leksaker, frisörtjänster,och mycket, mycket mer. Motståndsrörelsen är på god väg att skapa en kultur av egentillverkning och internhandel.

Som avslutning på marknaden auktionerade man ut olika föremål till förmån för Fånghjälpen och våra fängslade kamrater. Precis som under auktionen under förra årets Nordendagar valde en del givmilda föredömen att köpa det som auktionerades ut, bara för att sedan direkt donera tillbaka det till auktionen så att det kunde säljas igen.

Vinnaren i tävlingarna, Årets nordman, korades till publikens applåder efter att middag hade serverats och sedan höll Fredrik Vejdeland från organisationens riksledning tal.

Hans tal spann vidare på tankarna runt artikeln ”En stark minoritet trumfar en svag majoritet” och han pratade bland annat om att även ifall det ser mörkt ut om man kollar på samhällsutvecklingen finns det också flera ljuspunkter i form av Motståndsrörelsens många juridiska segrar samt att den repression som organisationens framfart tvingat systemet till har lett till att fler ifrågasätter systemet idag än någonsin tidigare.

Nordendagarna avslutades med samkväm och uppträdande trubadur på kvällen. Efter en mycket lyckad dag av folkgemenskap, med kamratskapen stärkt och många nya kontakter knutna, begav sig folk sedan hemåt igen, vissa direkt och andra sent in på småtimmarna.

Titel:Nordendagarna 2021 Författad av:Victor Johansson Publicerad:2021-08-15 Uppdaterad:2021-08-17

Läs också: