1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Varför hyr vi lokaler under falsk flagg?

Varje gång detta sker låtsas media som om detta skulle vara både förvånande och anmärkningsvärt.

Foto: Säljesta bygdegård. Kjell Jönsson/Wikimedia.

Alltid samma modus operandi från en vidrig journalistkår som naturligtvis mycket väl vet varför dissidenter inte alltid kan hyra lokaler i eget namn – och som i allra högsta grad är en del av problemet.

Poängen media vill göra med dessa artiklar är att ingen vill hyra ut till Nordiska motståndsrörelsen och att organisationens medlemmar är klandervärda som måste ljuga för att hålla möten. Verkligheten ser dock lite annorlunda ut.

Varför hyr vi lokaler under falsk flagg?

Då inte alla är vaccinerade mot medias lögner, halvlögner eller utelämnande av relevant information, vill vi klargöra följande om varför vi ibland hyr lokaler under så kallad falsk flagg:

1. Det finns ingen som helst anledning att i förväg tipsa systemet och dess affilierade grupper – vare sig det handlar om polisen eller extremvänstern – var vi ska befinna oss.

Det är en tråkig verklighet vi lever i där polismyndigheten, vars högsta chefer är korrupta, ger order om att polismannen på gatan istället för att bekämpa brott ska bege sig till lokaler där lagliga möten äger rum i syfte att åsiktsregistrera deltagare (något som är olagligt). Det är dock den verklighet vi lever i.

Utöver polismyndigheten kan extremvänstern också få för sig att mobilisera för att sabotera mötesdeltagarnas bilar eller skicka allvarliga hot till lokaluthyraren. Vi vet av erfarenhet att polisen inte ens utreder dessa brott.

Att inte hyra lokaler under eget namn handlar alltså om att säkerställa säkerheten för våra egna medlemmars och sympatisörers egendom, liksom alla andra som kan komma ”i kläm”.

2. Vi har redan provat att hyra bygdegårdar och lokaler under eget namn. Vi har i många fall bemötts vänligt av lokaluthyrare som tror på mötesfriheten och därför anser att de som sköter sig och bedriver laglig verksamhet ska få hyra lokalen. De har ändå sagt nej – för att de inte vågar. Framförallt är de rädda att utsättas för medias häxjakt.

Det hela skulle kunna liknas vid att media håller lokaluthyrarna gisslan. ”Gör som vi säger, annars kommer vi hänga ut dig och din familj och göra allt i vår makt för att krossa din näringsverksamhet!”. Problemet är att de förtäckta hoten inte på något sätt är tomma och att media inte saknar makt att tysta vanliga medborgare.

Således är det alltså inte sannolikt att vi får hyra en lokal även om lokaluthyraren tror på mötesfriheten eller ens sympatiserar med vår verksamhet. Vi skulle bara avslöja att vi har för avsikt att hålla ett möte på orten så att media får möjligheten att hota andra lokaluthyrare.

Rätten till mötesfrihet

Det är alltså vare sig förvånande eller anmärkningsvärt att Nordiska motståndsrörelsen ibland måste hyra lokaler under falsk flagg. Det som är anmärkningsvärt, men inte förvånande, är att media istället för att publicera sina hetsartiklar inte på allvar försöker att ta reda på varför detta sker. Deras märkliga fokus är dock inte förvånande för någon, förutom de allra mest indoktrinerade som fortfarande tror att media ”granskar makten” istället för att inse att de är en del av densamma.

Problemet här är ju inte att Nordiska motståndsrörelsen, en laglig politisk organisation som i grundlagen är tillförsäkrad rätt till mötesfrihet, hyr lokaler för vår lagliga verksamhet. Problemet är att vi lever i ett system där de som sitter vid makten försöker förhindra andra rätten till mötesfrihet och är beredda att ta till fula metoder för sådana som nyttjar (Nordiska motståndsrörelsen) men också kan tänka sig att försvara (lokaluthyrare) mötesfriheten.

I ett sunt samhälle hade Nordiska motståndsrörelsen inte bara hyrt lokal under eget namn utan också annonserat ut mötet till så många som möjligt. Polisen hade inte åsiktsregistrerat deltagare och media hade inte bedrivit hetskampanjer på vare sig mötesarrangörer, mötesdeltagare eller lokaluthyrare. Nu lever vi inte i ett sådant samhälle och därför kommer Nordiska motståndsrörelsen naturligtvis även i fortsättningen göra allt vi kan göra för att tillförsäkra vår rätt till mötesfrihet, föreningsfrihet och yttrandefrihet.

Titel:Varför hyr vi lokaler under falsk flagg? Författad av:Redaktionen Publicerad:2021-08-19 Uppdaterad:2022-11-15

Läs också: