1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte i Näste 4: Restaurering och live-musik i skogen

Nästets medlemmar begav sig den 11 september ut till skogs för att hålla månadsmöte och spendera natten i en gammal fäbodvall.

Vädret var grådassigt men stämningen god när man samlades i den lilla orten Bräcke i Jämtland för att införskaffa de sista förnödenheterna innan man körde långt ut till skogs. Man tog sig till den av träden väl gömda fäbodvallen som var utflyktens mål. Medlemmarna hade laddat med instrument, stekhäll och egenplockad svamp inför kvällen, men först på dagordningen stod restaureringen av en förfallen ladugård. Arbetet gick ut på att, med undantag för bjälkarna, riva vad som återstod av det gamla taket som hade ruttnat.

Arbetet i full gång.

Värt att nämna är att detta är det andra byggprojektet som Näste 4 tar sig an på tämligen kort tid, då medlemmar under några veckors tid har hjälpt en kamrat att byta hängrännor på sitt hus.

Fäboden efter att manskapet dekorerat den på brukligt vis.

Efter ett ordentligt arbetspass lämnade man ladan i ett lite bättre skick än man funnit den och satte igång med städning och middag. En aktivist hade plockat karljohansvamp under morgonen som kompletterades med fjällig bläcksvamp under dagen. Middagen blev svamp, grönsaker och kyckling stekta tillsammans på häll med ris och hembakat bröd på sidan av.

Karljohan, nästintill helt maskfri.
Nytärnad svamp som tillsätts till en redan utsökt gryta.

Kvällen i stugan blev lång och i allra högsta grad gemytlig, inte minst tack vare fiolmusiken som bjöds av nästets egen spelman.

Livemusik i obygden.

Dagen därpå ägnades åt att städa upp och ställa i ordning innan man tackade för sig och skildes åt.

Vill du umgås med Motståndsrörelsen och vara en del av gemenskapen? Ansök redan idag och delta på nästa möte!

Titel:Månadsmöte i Näste 4: Restaurering och live-musik i skogen Författad av:Naste 4 Publicerad:2021-09-19 Uppdaterad:2021-09-19

Läs också: