1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Styckningsutbildning under friluftsdag i Tyresta nationalpark

Näste 1 fick under söndagen lära sig att avliva, flå, stycka och tillaga kanin i god gemenskap och vacker natur.

Under söndagen den 19 september träffades kamrater från Näste 1 för en friluftsaktivitet i Tyresta nationalpark. Friluftsaktiviteterna har under våren och sommaren fokuserats på överlevnadskunskaper ute i vildmarken och även denna tidiga höstdag var ett led i den riktningen.

Det var tänkt att man skulle vandra några kilometer för att sedan göra upp ett läger där alla skulle få praktisk erfarenhet i att avliva, flå, stycka och tillaga kaniner. Innan den kortare vandringen påbörjades, beslutade man att kaninerna skulle nackas direkt då de annars kunde bli stressade av att transporteras genom skogen. Aktivister och medlemmar fick teoretiska och praktiska kunskaper i utförande av själva avlivningen för att det skulle ske både snabbt och respektfullt. Därefter påbörjades vandringen till lägret.

Tyresta nationalpark är ett fantastiskt vackert område med sjöar, barr- och lövskog. Denna variation av skog gav kamraterna möjligheter att samla växter och bär till tillagningen av kaninerna. Kunskaper om lämpliga överlevnadsväxter har nästet erhållit genom intern undervisning och dessa kom väl till pass idag.

När lägret var uppställt och organiserat fick kamraterna en lektion i hur man går till väga för att flå ett djur. Joakim Kannisto – en av nästets aktivister, som dessutom är en erfaren jägare, lärde ut vilka knivar som var mest lämpade för att flå och stycka djur.

Under själva utbildningsdelen passerade människor som stannade upp, lyssnade och kommenterade aktiviteten med intresse. Denna typ av socialiserande med intresserade människor uppskattas oerhört av nästets medlemmar, som dessutom fick en stund att briljera med sina kunskaper.

När kaninerna var flådda, kryddades de med växterna som samlats in under turen. Man samlades därefter runt elden där köttet tillagades och sedan avnjöts. Det småpratades och skojades under vandringen hem och det inledningsvis regniga vädret var borta. Naturens makter var med oss under en fantastisk dag.

Titel:Styckningsutbildning under friluftsdag i Tyresta nationalpark Författad av:Näste 1 Publicerad:2021-09-22 Uppdaterad:2021-09-22

Läs också: