1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vinter-vildmarksaktivitet i Näste 6

Rapport från en övernattning i ett snötäckt Norrland.

Lördagen den 30 mars samlades Kampgrupp 605 och familjemedlemmar hos en kamrat för att bege sig ut för övernattning i tält på ett närliggande berg. Med sig hade man ett större militärtält med kamin och plats nog att inhysa alla medverkande.

Färden dit gick förhållandevis smidigt och snabbt, varefter man påbörjade det hårdare arbetet med att skotta upp en yta stor nog för att rymma tältet på, tills man nådde barmark. Då det hade kommit väldigt mycket snö denna vinter tog detta arbete ganska mycket tid och möda.

Det snöade även väldigt mycket under denna dag, och en försvårande omständighet var att vädret var nollgradigt, med resultatet att snön smälte i princip så fort den landade. Detta medförde att kamraternas kläder, ryggsäckar och utrustning blev dyngsura både in- och utvändigt, vilket gjorde att man började frysa snabbt det för säsongen milda vädret till trots, och sporrade kamraterna att så snabbt som möjligt få upp tältet och starta en eld för att värma sig och torka sin utrustning.

När grävarbetet slutligen var avklarat började man att samla ihop granris man placerade på marken där tältet skulle placeras för att isolera mot kylan. Det var ganska glest med granar i området så detta tog också en god tid att färdigställa. Sedan kunde man äntligen resa tältet, vilket dock var snabbt avklarat.

Vid denna tid började sällskapet bli hungriga och grävde upp en plats där man kunde starta en lägereld att tillaga mat över. Vätan och virket till hands gjorde det ganska svårt att få till en ordentlig brasa att kunna grilla över, men till slut kunde man tillaga en gemensam måltid som gjorde alla mätta och belåtna.

Svårigheten att få till en bra lägereld medförde att man inte kunde torka sina blöta kläder eller värma sig speciellt bra invid den, men vid den här tiden hade det redan hunnit bli mörkt, så man beslutade sig för att ge sig in i militärtältet för att istället värma upp kaminen, vilket skedde med betydligt bättre resultat. Kaminen gav snabbt tältet en mycket behaglig värme och man kunde börja torka sina kläder och värma frusna lemmar.

Länge satt kamraterna i tältet och uppehåll sig med samkväm och intressanta diskussioner, innan det var dags att gå och lägga sig, där man genom natten turades om att hålla eldvakt så att övriga kunde sova bekvämt.

På morgonen slängde man i sig frukost innan det var dags att riva ned lägret och bege sig hemåt, där alla nöjda kunde konstatera att man fått vara med om ännu en lyckad vildmarksaktivitet i Näste 6 regi.

Toppen av kaminen fungerade bra som fältspis.
Titel:Vinter-vildmarksaktivitet i Näste 6 Författad av:Naste 6 Publicerad:2024-04-23 Uppdaterad:2024-04-24

Läs också: