1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vildmarkstur i Näste 4

Rapport från ett dygn i den norrländska naturen.

Torsdagen den 14 mars var det äntligen dags för fjärde nästets första vildmarkstripp för året!

Tyvärr satte olika omständigheter stopp för vissa att medverka, men några tappra själar blev det i alla fall som träffades under tidig förmiddag hos en kamrat i utkanten av Sundsvall.

De fullpackade ryggsäckarna hängdes på deltagarnas raka ryggar och snöskorna spändes fast på de nyinfettade kängorna innan det gavs order om avmarsch. Den första etappen följde en bilväg för att sedan svänga av längs en slingrande skogsstig som tog följet sakta men säkert upp mot ett mindre berg med utsikt över Sundsvallsfjärden.

Efter en smått ansträngande tripp i snö, på vissa ställen nästan en meter djup, som närmast kan liknas vid ”Slush” på grund av 8 plusgrader och sol, var man framme vid den tänkta lägerplatsen. Tack vare den relativt höga lufttemperaturen så fick elden bli prio två och istället påbörjades arbetet med vindskyddet, som även skulle rymma en stor hund. Först av allt hängdes dock den medhavda Tyrrunefanan upp så den stolt fladdrade i vinden för att markera vår närvaro!

Vindskyddet i sitt präktigt färdiga tillstånd.

När tillräckligt mycket granris samlats in, skyddet byggts och även en del av veden sågats och kluvits så var det dags för lite välförtjänt grillkorv med tillbehör till lunch.

Efter några timmar till av vedsamlande och annat pyssel påbörjades en sen middag beståendes av gräddstuvad pytt i panna med bacon, ägg och rödbetor.

Efter flera trevliga diskussioner runt den sprakande brasan i den annars kolsvarta skogen, kände alla att sovsäckarna kallade, så man sa nöjda godnatt till varandra efter en lång och trevlig, men ansträngande dag i folkgemenskapens tecken!

Fredagsmorgonen bjöd på ett härligt solsken och en frukost bestående av korv och andra rester från gårdagens brakmiddag och efter att lägret rivits och platsen städats och återställts så påbörjades lite vemodigt marschen tillbaka till civilisationen.

Nästa tur ut i vår fantastiska, norrländska natur är redan inplanerad, så för er som vill hänga på då bör snarast ansöka om medlemskap så ses vi där!

Titel:Vildmarkstur i Näste 4 Författad av:Naste 4 Publicerad:2024-03-25 Uppdaterad:2024-03-25

Läs också: