1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Orimlig uthängning av tandläkare i Värmland

En tandläkare i Värmland har hängts ut enbart med anledning av sina påstådda åsikter och organisationstillhörighet.

Onsdagen den 22 september publicerade Nya Wermlands Tidningen en uthängning där tidningen påstår att en värmländsk tandläkare är ansluten till och aktiv i Nordiska motståndsrörelsen. I samband med detta påstående låter Nya Wermlands Tidningen den svenskfientliga organisationen Expo och före detta medarbetare i ett lokalt så kallat antirasistiskt nätverk uttala sig om Motståndsrörelsen. De låter alltså sammanslutningar som är starkt fientliga till vår rörelse framföra sin subjektiva bild av oss till folket i ett sken av att det de säger skulle vara objektiv fakta.

Artikeln innehåller även en fysisk konfrontation. Nya Wermlands Tidningen har sökt upp den aktuella tandläkaren, fotograferat honom och ställt en massa frågor angående hans påstådda politiska åsikter och engagemang. Både i uthängningsartikeln och i själva utfrågningen anspelar även tidningen på att det ska finnas en tydlig skillnad mellan tandläkarens och hans arbetsgivares värdegrund. Varför de nu vill uppenbara en stark olikhet mellan arbetare och arbetsgivare kan man bara spekulera i.

Skärmdump från NWT.

Artikeln har har lett till att Region Värmland gått ut och tagit offentligt avstånd från tandläkaren. En tandläkare som enligt artikeln har varit verksam under denna arbetsgivare i över 15 års tid. Under denna långa tid kan man också anta att tandläkaren har skött sitt jobb på ett lämpligt sätt eftersom att han uppenbarligen har fått jobba kvar.

Både organisationen Nordiska motståndsrörelsen och de åsikter som sägs tillhöra den uthängda mannen, är fullt lagliga. Nordiska motståndsrörelsen är ett registrerat politiskt parti som ställer upp i val och att bekänna sig till nationalsocialismen omfattas av åsiktsfriheten i Sveriges grundlag. Den finns alltså ingenting i artikeln som tyder på att den utpekade tandläkaren har begått något lagbrott eller på annat vis agerat på ett vis som borde föranleda en uthängning i tidningen med tillhörande konfrontation.

Region Värmland går även ut i Nya Wermlands Tidningen och förklarar att de har åsiktsfrihet inom deras organisation. De säger också att deras anställda får befinna sig i sammanhang som strider mot regionens värdegrund under ledig tid. Trots detta känner de alltså sig nödgade att ta avstånd och de har till och med haft ett ”krismöte” angående den anställdas påstådda (och alltså fullt tillåtna?) politiska åsikter.

Denna uthängning har nu vart offentlig i någon dag och det har varit en del reaktioner på diverse sociala medier, där många är sympatiskt inställda till tandläkaren och finner uthängningen absurd:

”Av ren nyfikenhet, kan man få veta vilka som är kommunister och islamister med?”

”Försöker NWT få en privatperson sparkad från sitt jobb? Något mer passande skulle vara en artikel där ni skriver om kommunistiska lärare som inte kan hålla sig ifrån att sprida sina vidriga åsikter i sitt lärande. Samt villa skolor de jobbar på så man som förälder kan hålla sina barn borta från hjärntvättandet”

”Trams. Vad han gör på sin fritid ska inte drabba hans arbete.”

https://www.facebook.com/nyawermlandstidningen

Det uppenbara syftet med uthängningen är såklart att på klassiskt vänsterliberalt media-manér skada tandläkaren, att skrämma andra potentiella sympatisörer till nationalsocialismen och att samtidigt få en aktuell möjlighet att sprida lögner om Motståndsrörelsen. Även fast media gömmer sig bakom välvårdade uttryck och försöker framstå som opartiska är det lätt att genomskåda deras fasad. Låt oss aldrig glömma hur NWT och journalisterna bakom denna uthängning försöker stå i vägen för befrielsen av vårt folk.

Titel:Orimlig uthängning av tandläkare i Värmland Författad av:Redaktionen Publicerad:2021-09-24 Uppdaterad:2021-09-24

Läs också: