1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig aktion i Sävsjö

Lördagen den 25 september skapade Näste 7 stor uppståndelse i Sävsjö.

Den senaste tiden har folkförrädarna som har makten i Sävsjö kommun börjat reagera allt hätskare mot Motståndsrörelsens närvaro på orten. Kommunstyrelsens ordförande Stefan Gustafsson gick för några veckor sedan ut i lokaltidningen i ett försök att utmåla Motståndsrörelsens verksamhet som kriminell och skrämma folket i Sävsjö från att göra motstånd mot systemet.

”Vi accepterar det inte, det får inte finnas.”, samt ”kommunen agerar och ser inte mellan fingrarna på den här typen av händelser.”, uttalar sig Gustafsson angående Motståndsrörelsens aktivism i Sävsjö och han berättar även att kommunen polisanmält ett flertal av Motståndsrörelsens aktiviteter i kommunen.

För att visa för folket i Sävsjö att de inte behöver vara rädda för politikernas hot och hets ställde Näste 7 upp sig i centrala Sävsjö med en banderoll. Många glada och nyfikna Sävsjöbor kom fram för att ställa frågor och uttrycka sitt stöd. Bland dessa var en busschaufför som berättade om sin vardag med mångkulturen och även en nationell kille som kom fram för att skaka hand. Överlag verkar folket inte ha fallit för politikernas skrämseltaktik.

Ett undantag var dock en aggressiv och sjukligt ilsken rasfrämling som kom fram till motståndsmännen för att börja hetsa fram ett bråk. Efter att han försäkrat motståndsmännen om att denna aktivitet skulle bli det sista de gjorde ringde han inbilskt upp polisen för att berätta att Motståndsrörelsen var i Sävsjö, vilket han var fullt övertygad om var brottsligt. Efter samtalet med polisen stod han och gastade om att han skulle flyga på motståndsmännen, vilket fick några förbipasserande Sävsjöbor att förgäves försöka lugna ner honom. Han gick fram igen för att med mordisk blick närgånget fotografera motståndsmännen i ansiktet. Efter att han blivit avlägsnad från aktivisternas privata sfär ringde den tidigare så tuffa rasfrämlingen återigen upp polisen för att gråta ut om att han precis blivit överfallen. Aktivisterna stod kvar en stund till och promenerade sedan muntert vidare till en annan plats mer centralt i Sävsjö, med bråkstaken hack i häl, rapporterandes aktivisternas varenda steg till polisen på telefon.

Efter att aktivisterna stått och pratat en stund med några sympatisörer dök polisen upp för att kolla läget på plats. När de konstaterat att läget var lugnt spenderade de resten av tiden med att försöka lugna ner den frenetiske rasfrämlingen samtidigt som rasfrämlingen å sin sida frenetiskt försökte övertala polisen att gripa motståndsmännen. Aktivisterna berättade för polisen om rasfrämlingens sjukliga beteende, och poliserna verkade instämma.

Dagens aktivitet blev även ett hett samtalsämne på Facebook då tidigare nämnda orosmakare gick ut och varnade samhället om Motståndsrörelsens aktivitet i en grupp tillägnad lokala brottsfall i Sävsjö. Han fick dock bara mothugg eftersom att folk verkade förstå att aktiviteten inte hade något med brottslighet att göra.

När aktivisterna hade stått med banderollen tills utsatt tid kunde man, till rasfrämlingens stora förtret, och utan tvivel även till Stefan Gustafssons stora förtret, avsluta aktiviteten utan att någon blivit gripen. Det visade sig att det är fullt lagligt att bedriva nationalsocialistisk aktivism även i Sävsjö kommun, oavsett vad folkförrädare eller psykiskt instabila lösdrivare har att säga om saken.

Till alla sympatisörer i Sävsjö: Ni är många! Räds inte politikernas hets, skicka in en ansökan och börja gör motstånd!

Titel:Offentlig aktion i Sävsjö Författad av:Naste 7 Publicerad:2021-09-26 Uppdaterad:2021-09-26

Läs också: