1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Film från offentlig broaktion i Näste 1 och kortintervju med aktivist

För ett par veckor sen hölls en banderollaktion i Näste 1. Här kommer film från dagen tillsammans med några besvarade frågor från en aktivist som deltog.

 

Artikel från aktionen och efterföljande besök på Fredriksborgs fästning vid Oxdjupet kan du läsa genom att trycka här. Under filmklippet finner du några frågor till en av de deltagande aktivisterna under dagen.

Ni hade en banderollaktion för ett par veckor sedan, kan du berätta vad det var för aktion?

– Kamrater i Nästet har tidigare haft flera banderollaktioner, bland annat på en bro över riksväg 73 i höjd med Skogskyrkogården. Där har vi alltid fått god respons, så vi bestämde oss för att köra på samma ställe igen.

Hur gick det denna gång?

– Precis lika bra som vanligt, denna gång räknade vi hur många som gav oss positiva tutningar och vinkningar/tummen upp/arm i förbjuden vinkel, kontra negativa och långfingret. Under den dryga timme vi var på plats fick vi övervägande positiva reaktioner.

Det har tidigare publicerats en artikel på motståndsrörelsen.se om aktiviteten, där det framkom att ni fick finbesök…?

– Ha ha, ja precis, så kan man kalla det.

Jo, statens knektar har en tendens att titta förbi. Tydligen är det en stående hög prioritet på deras dagordning att störa fullt laglig oppositionsbildning.

Trots det försöker de gång på gång att få det till en icke tillståndsgiven manifestation och leta en ansvarig, men som vanligt bemötes de mestadels av tystnad.

Hände det något mer under dagen?

– När vi avslutade aktiviteten, så valde konstaplarna att följa efter oss, men efter lite katt och råtta-lek så fintades de bort och vi kunde åka vidare till nästa anhalt för dagen.

Det låter som en lyckad dag?!

– Ja det var det. Efter detta begav vi oss till Fredriksborgs fästning och Oskar Fredriksborg, gamla militära anläggningar båda två.

Är det något du vill hälsa våra läsare?

– Ja, till alla er som ger oss positiva reaktioner vid våra aktiviteter, låt det inte stanna där, anslut er ni med och kom med oss i kampen för vårt folk. Tillsammans bryter vi folkutbytet!

Titel:Film från offentlig broaktion i Näste 1 och kortintervju med aktivist Författad av:Redaktionen Publicerad:2021-09-27 Uppdaterad:2021-10-01

Läs också: