1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Dubbla offentliga aktiviteter vid norska gränsen!

Näste 2 har sammanstrålat med medlemmar från norska Rede 1 för att bedriva offentlig aktivism.

Lördagen den 9:e oktober samlades både svenska och norska kamrater strax utanför Strömstad. Planen för dagen var att köra två offentliga flygbladsutdelningar, en vid Nordby Shoppingcenter och en annan i Svinesund.

Nordby

Gruppen i Nordby placerade sig vid två stycken olika ingångar, på ena platsen stod man med en banderoll och utanför den andra med en fana.

Det var ett gott flöde med människor under hela aktiviteten, främst bestående av norrmän, och en stor del av dessa var väldigt intresserade av att diskutera med aktivisterna på plats. Förutom ett par irriterade ordningsvakter var bemötandet överlag väldigt bra.

Svinesund

Gruppen stod under aktiviteten vid två olika butiker och de positiva reaktionerna var här något färre än i Nordby. Detta berodde på den stora mängd rasfrämlingar som passerade och handlade på bland annat ”Eurocash”. Flera av de butiksanställda på denna butik var även mycket upprörda över Motståndsrörelsens närvaro. De stoppade till och med kunder som var på väg in i butiken för att kontrollera att dessa inte tagit emot några flygblad av aktivisterna utanför.

En viss hotfull stämning utspelade sig, men utvecklade sig aldrig till mer än så. För att höra Fredrik Vejdelands berättelse om aktionen och den stämning som rådde kan du lyssna på hans inledning under senaste avsnittet av Motståndsrörelsens officiella engelskspråkiga podcast Leadership Perspective.

Polisen befann sig på plats under större delen av aktivitetens gång, mest för att trösta de kränkta butiksanställda. Förutom detta var det även flera som var betydligt mer sympatiskt inställda dels till yttrandefrihet men även till Motståndsrörelsen.

Motståndsrörelsen.se har kontaktat chefen för Näste 2, Mattias Sigvardsson för att ställa ett par frågor.

Hejsan Mattias! Hur tycker du att dagen gick?

Jodå, förutom de yttrandefrihets-fientliga anställda på Eurocash har bemötandet varit väldigt bra. Det var även väldigt kul att återse kamraterna från Norge!

Kommer Näste 2 ha ett fortsatt samarbete med Rede 1 och även besöka Norge under deras aktiviteter i framtiden?

Definitivt! Nu när restriktionerna har släppts och gränserna öppnas upp så kommer vi helt klart ha ett fortsatt samarbete med Rede 1. Näste 2 kommer med största sannolikhet besöka Norge frekvent, detta för att hjälpa oss båda att växa och utvecklas.

Titel:Dubbla offentliga aktiviteter vid norska gränsen! Författad av:Naste 2 Publicerad:2021-10-16 Uppdaterad:2021-10-16

Läs också: