1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Organisationsdagarna 2021

"Seger i valkampen!" var parollen när Organisationsdagarna gick av stapeln i Småland. Utbildningar, tal och boxningskamp stod bland annat på schemat under den fullspäckade helgen.

Andra helgen i november anordnades den årliga traditionen Organisationsdagarna av Nordiska motståndsrörelsens sjunde Näste. Upplägget detta år skilde sig något från föregående då det skulle komma att fokuseras mer på de personliga kunskaperna hos den enskilda medlemmen.

Vid ankomst till lokalen välkomnades deltagarna av konferencier och tillika nästeschef Hampus Maijala som gick igenom regler och upplägg för helgen, innan Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg välkomnades upp på scen för att hålla ett tal.

Hampus Maijala var konferencier.

Lindberg förklarade parollen bakom helgen; Seger i valkampen, där han på förhand utmålade Nordiska motståndsrörelsen som segrare i valkampen 2022 och detta alldeles oavsett hur många röster man får eller inte får och även om man ens ställer upp eller inte – att organisationen oavsett kommer synas och höras, sprida sina idéer och rekrytera nya medlemmar och således segra. Han talade också bland annat om lättja och defaitism, anledningarna bakom att vissa hamnar i dessa tråkiga tillstånd, samt hur vissa genom bortförklaringar och undanflykter försöker rättfärdiga sitt svek mot forna kamrater vid avhopp från organisationen.

Nordiska motståndsrörelsens ledare höll ett informativt och berörande tal.

Riksrådsmedlem Fredrik Vejdeland höll sedan ett föredrag som berörde vikten av att organisationen har en stark närvaro på internet och i sociala medier. Att en balans av fysisk närvaro på gator och torg och representation på nätet krävs för att Motståndsrörelsen ska kunna nå fram till sina mål både kortsiktigt och långsiktigt.

Vejdeland talade om internet-aktivism.

Nästa punkt på dagordningen, efter att en lunch serverats, var riktade specialutbildningar i form av så kallade workshops. Här kunde deltagarna välja brett på olika saker att lära sig som de ville bli bättre på. Varje person fick möjligheten att lära sig grunderna i två olika ämnen de ville utveckla sina kunskaper inom. Utbildningar inom ämnen som fanns att välja var bland annat fotoredigering, nyhetsrapportering, bokföring, repellering samt ett mer allmänt föredrag om självförbättring.

Grundkurs i repellering.
Och här i bokföring.

Det serverades senare en välsmakande middag och möjligheten till socialisering fanns innan det var samtliga nästeschefers tur att rapportera vad de olika nästena har gjort under året.

Näste man efter detta att äntra scenen och ta till orda var Andreas Holmvall som kom att prata om sitt uppvaknande och arbete i organisationen, samt om media och propaganda.

Andreas Holmvall citerar från en välkänd bok vad en annan man tidigare sagt om propaganda.

Dagens sista tal var från Sebastian Elofsson. Talet var mycket kraftfullt och Elofsson förklarade sin syn på lojalitet och pliktkänsla, äran i att fortsätta kämpa trots rejält underläge och stoltheten i att aldrig ge vika. Han förklarade även utförligt skillnaderna mellan nationalsocialismen och den liberala demokratin samt varför den nationella socialismen på alla punkter både skiljer sig och överglänser marxismen.

Elofsson höll ett mycket kraftfullt tal.

Med det starka talet fanns det bara en punkt kvar på dagordningen för lördagen och det var att en del olika utmärkelser delades ut under rungande applåder till personer som förtjänade detta. Trötta, men sporrade gick deltagarna sedan till sängs.

Några av utmärkelserna som delades ut.

Tidig uppstigning väntade deltagarna på söndagen som direkt blev utkommenderade till en grusplan utanför där det skulle hållas morgongymnastik. Istället för de 5-10 minuter av ganska enkla och uppvärmande övningar som folk kanske generellt tänker på när de hör detta ord, så hölls ett ganska hårt träningspass på runt en halvtimme som dessutom för extra utmaning och härdning, skulle genomföras barbröstat av alla män.

Efterlängtad frukost serverades sedan innan Motståndsrörelsens riksledning berättade om olika målsättningar för organisationen, samt att man avslöjade en del nyheter inför nästkommande kampår.

Sista punkten för helgen var sedan att vänta och för flera deltagare var det helgens höjdpunkt; en boxningsturnering. Matcherna var hårda och vid flera tillfällen väldigt jämna. Topp tre var i slutändan Martin Saxlind på en tredje plats, Cedric Höglund på andra och Pär Sjögren som vinnare.

Med denna helg avslutad går Nordiska motståndsrörelsen fullt redo mot avslutningen på 2021 och det kamparbete som väntar det kommande året för att kunna stå som segrare i valkampen!

Titel:Organisationsdagarna 2021 Författad av:Redaktionen Publicerad:2021-11-15 Uppdaterad:2021-11-15

Läs också: