1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

En organisation full av kunskap – Cedric Höglunds organisationsdagar

Aktivisten från Näste 3 skriver här ett personligt reportage om Organisationsdagarna 2021 som bland annat innehåller detaljerade redogörelser kring ett par av talen som hölls.


Arrangemanget blev till en ny slags tillställning där man kombinerade Kampdagarna med de tidigare Organisationsdagarna. Helgen bjöd på alltifrån utbildningar och tal, till tävlingar och träning.

Det första som deltagarna möttes av efter att de betalat inträde och satt sig ned, var en invigningsceremoni. Eftersom att det var Näste 3 och 7 som stod som arrangörer, så var det jag själv och aktivister ur dessa nästen som stod för ceremonin. Utan att gå in för mycket på detaljerna kring just detta tillfälle, så tror jag att invigningsceremonier och andra högtidliga akter uppskattas och bidrar till en mer festlig och högtidlig känsla bland deltagarna.

Efter att konferencieren Hampus Maijala sedan hälsat alla välkomna, var det dags för Simon Lindberg att hålla ett föredrag som handlade om Nordiska motståndsrörelsens segertåg. Lindberg är som många vet, mycket skicklig på att tala och lika skicklig är han på att träffa rätt och verkligen nå ut med det han vill ha sagt till alla som lyssnar.

Lindberg gick igenom segertågets olika hållplatser, vilka utmaningar och svårigheter som segertåget står inför, men framförallt vikten av att alla, såväl aktivister som medlemmar och sympatisörer, kliver på och hjälps åt för att få segertåget att rulla framåt. En av segertågets hållplatser var ”De försoffades by”. En by som en del närvarande kände igen sig i, men som säkerligen rycktes upp av det inspirerande föredraget.

Det har predikats i åratal och kommer att fortsätta predikas i ytterligare många år om hur viktigt och avgörande det är att vi alla kämpar lite till och ger det där lilla extra. Eftersom att det är just det som behövs för att vi ska segra. Jag vet med mig att oavsett hur mycket energi man lägger ned på den politiska kampen så kan man alltid lägga ytterligare lite energi till eller uppmana andra att lägga lika mycket som en själv. Detta var också något som Lindberg påpekade.

Lindberg jämförde vidare i sitt föredrag, 2022 års valkamp med ett maraton där domarna är mot oss. Där våra motståndare med alla sina resurser och sin oändliga makt redan innan racets start har ett enormt försprång och där systemets alla företrädare springer med de allra nyaste löparskorna medan vi nationalsocialister springer barfota och i uppförsbacke.

Han poängterade att även om vi förlorar detta racet, denna valkampen, vilket vi med systemets måttstockar kommer att göra, så kommer vi att ha exponerats för publiken till tävlingen ännu en gång och tagit oss möjligheten till att visa vilka vi är och vad vi står för. Denna exponering inför svenska folket är en seger i sig. För att oavsett valets utgång så är det Nordiska motståndsrörelsen som kommer att stå som segrare, eftersom att vår kamp fortsätter i samma takt dagen efter valet och alla dagar efter det, oberoende av valresultatet.

Efter Lindbergs tal, var det Fredrik Vejdelands tur att tala om internet-aktivism. Precis som Lindbergs föredrag möttes detta av rungande applåder.

Eftersom att mitt Näste, Näste 3, redan tränat en del på repellering och även utfört en del spektakulära repelleringsaktioner, så valde jag en annan workshop efter lunchen, då samtliga deltagare skulle välja en sådan.

Instruktören visar vägen.

Det fanns flera workshops att välja mellan. Syftet med dessa var ju naturligtvis att utvecklas som person, men även att bredda sina kunskaper på ett sätt som kan gynna den nationalsocialistiska frihetskampen. Exempelvis så kunde man välja mellan Photoshop, att bli bättre på nyhetsrapportering eller lära sig om bokföring.

Jag valde att finslipa mina kunskaper inom propaganda för att kunna formulera bättre texter åt motståndsrörelsen.se. Jag deltog även på ett mycket inspirerande föredrag som Pär Öberg höll om optimism och personlig utveckling. Öberg som är mycket skicklig på att tala och besitter kunskaper inom det mesta, kunde mycket utförligt förklara hur viktigt det är att som nationalsocialist, alltid försöka vara positiv och glad.

Jag tror att alla lärde sig något nytt, eller iallafall tänkte lite nya tankar efteråt.

Workshop om propaganda och att skriva för motståndsrörelsen.se.

De som verkade mest nöjda hursomhelst var troligen de som fått lära sig grunderna i repellering. Av det jag fått höra så fäste man repen ifrån en högre klippa en bit bort för att sedan repellera ned för den. Detta ska ha varit enkelt för vissa, men en stor personlig utmaning för de lite mer höjdrädda.

Hungriga som många var efter ett par timmars utbildning så serverades det välsmakande middag. När alla ätit upp rapporterade nästescheferna om vad deras nästen lyckats med under året. Näste 1 presenterade även en actionspäckad film, något som jag och säkerligen många fler, imponerades av.

Innan det var dags för Holmvalls föredrag, serverades det mycket prydliga Pannacottabakelser med tyrrune-flaggor i. Dessa tog slut väldigt snabbt efter att ha lämnat köket.

Holmvalls föredrag var intressant då jag tror att många av nationalsocialisterna i publiken på ett eller annat sätt kunde känna igen sig. Föredraget handlade till stor del om hans egen väg in i rörelsen och hans första intryck av rörelsens aktivister.

Han berättade bland annat om demonstrationen i Stockholm 2016 då vänsterextremister kastade saker mot demonstranterna, vilket fick våra aktivister att rusa mot faran och in i tumultet. Ett agerande som skiljer sig tydligt från hur andra svenskar brukar agera nuförtiden.

Berättelsen påminde mig om min egen första demonstration, nämligen Göteborgsdemonstrationen den 30 september 2017, då systemet gjorde allt i sin makt för att stoppa Motståndsrörelsen. Istället för att ge vika, så visade Motståndsrörelsens ledning och aktivister för mig och alla andra demonstrationsdeltagare den gången, att de varken fruktade eller respekterade det korrupta systemet.

Holmvall berättade även om hur han utvecklats som person och blivit bättre på en massa färdigheter som är gynnsamma för Organisationen, som bland annat videoredigering och radio. Holmvall är, precis som Öberg och så många andra inom Organisationen, en av de som besitter en enorm kunskap och lägger ned sin tid, sin energi och sin själ i allt han gör. Inte minst i de många kreativa propagandavideor han stått som ansvarig för. Lite skämtsamt jämförde han känslan av att ha slutfört ett projekt med att bli far på nytt.

Efter ett inlevelsefullt tal av Sebastian Elofsson och sedan efter det utdelning av utmärkelser till de som ställt upp som ansvariga utgivare för Organisationens publikationer, så var det dags att gå och lägga sig. Det hade varit en mycket lång och händelserik dag.

Nästa morgon var det morgongymnastik, eller rättare sagt en halvtimmes barbröstad hårdträning för de flesta.

Efter frukost och ytterligare en uppvärmning så var det sedan äntligen dags för momenten som jag, och säkerligen många fler, längtat efter hela helgen – nämligen boxningsturneringen. Som Motståndsrörelsen tidigare skrivit om så blev det en blodig kamp.

Motståndsrörelsens olika nästen arrangerar regelbundet kampsportsträningar, vilket bidrar till en bra fysik hos medlemmarna och en sund själ i en sund kropp. För att verkligen bli en skicklig slagskämpe krävs det dock att man tränar en del hemma också. Helst lite varenda dag, något jag själv försöker att göra. I ett alltmer otryggt och mångetniskt samhälle väger vikten av att ha ett högt våldskapital tungt, framförallt om man ämnar att förändra någonting på riktigt.

Samtliga på platsen var väldigt engagerade i turneringen. Både de som deltog, men även de som stod vid sidan om och hejade på. Alla hade sin egen favorit-tippade vinnare och alla nästen hade minst en deltagare i turneringen. Vi var ordentligt sporrade till att prestera vårt allra bästa, inte enbart för personlig heder – utan även för nästets ära.

Det gick väldigt bra för mig som hamnade på en andra plats efter Pär Sjögren. Samtliga gjorde dock väldigt bra ifrån sig och hade en bra inställning och riktig vinnar-mentalitet.

Efter att ha tackat för oss, begav vi oss sedan, lite påpucklade, hemåt efter vad som då kändes som en hel veckas umgänge med Organisationskamrater, utbildningar och fysisk aktivitet.

Under Organisationsdagarna 2021 skapades många nya kontakter och flera nya traditioner som säkerligen kommer att fortsätta i framtiden. Det som blev tydligt det här året var att Organisationen har en stor och mångfaldig mängd kunskaper som i utbildningarna och med föredragen kunde läras ut till samtliga och därmed ytterligare bredda kunskapsnivån.

Vår Organisation består verkligen inte, likt andra politiska organisationer, utav medelmåttiga följare och får, utan vår Organisations kärna som ju var de som medverkade den här helgen, består av idealistiska och kreativa nordbor som besitter mycket erfarenheter och stor kunskap inom det mesta.

Om du som ännu inte engagerad nationalsocialist läser detta, har någonting att bidra med, eller vill ta del av de många kunskaper som lärs ut inom Organisationen, tveka då inte att ansöka!

Titel:En organisation full av kunskap – Cedric Höglunds organisationsdagar Författad av:Cedric Höglund Publicerad:2021-11-19 Uppdaterad:2021-11-20

Läs också: