1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Trygghetsvandring och aktivism i Vetlanda efter skolvåldtäkt

Den 15 november blev en 14-årig flicka våldtagen av en rasfrämling inne på en toalett på Withalaskolan i Vetlanda. På fredagskvällen begav sig Näste 7 till staden under ett arrangemang för att sprida propaganda och prata med folk.

Vid 18-tiden hölls en slags julkonsert och ljuständning i centrum vilket lockade till sig en stor folksamling – något som i sin tur lockade till sig Motståndsrörelsens aktivister. Aktivisterna delade ut flygblad och stod och pratade med folket.

När evenemanget var avslutat tunnades folkmassan ut och aktivisterna började istället gå runt i stan för att sätta upp propaganda. Efter att större delen av centrala Vetlanda hade täckts begav man sig mot stadens utkanter för att sätta upp banderoller och samtala med ungdomar som brukar hänga på parkeringarna.

Gruppchefen och Vetlandabon Jonas Jensmark, berättar om mötet med ungdomarna:

”Vi begav oss mot utkanten av Vetlanda där vi visste att ungdomarna skulle hålla till. När jag och ett par kamrater är på väg fram till dem så dyker den första polisbilen upp, sammanlagt så är det tre patruller som anländer till platsen och försöker få svar på vad vi gjorde där, men som vanligt så fick de inget svar på det. Vi hade många givande samtal med ungdomarna där de bland annat berättade om att gäng med rasfrämlingar utsätter dem för stenkastning och trakasserier nästan dagligen. Vi avslutade samtalen med att dela ut lite klistermärken – något som var väldigt uppskattat.”

Några av ungdomarna gick på Withalaskolan och berättade för motståndsmännen om händelsen i måndags och hur rasfrämlingarna på skolan beter sig i allmänhet. De berättade att de hade blivit utsatta för attacker och rån av rasfrämlingar och att de inte har fått någon hjälp av polisen när de ringt.

Innan man avslutade för kvällen satte man upp lite fler banderoller på broar runt om Vetlanda. En utav bilarna stoppades av polisen och aktivisterna blev kroppsvisiterade. Till sist samlades kamraterna vid bilarna igen och hade en halvtimmes socialt umgänge, innan man till sist begav sig hem igen.

Läs mer om våldtäkten på Withalaskolan här.

Titel:Trygghetsvandring och aktivism i Vetlanda efter skolvåldtäkt Författad av:Naste 7 Publicerad:2021-11-22 Uppdaterad:2021-11-22

Läs också: