1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

”Jag insåg allvaret kring det pågående folkmordet på vita människor och bestämde mig för att på bästa möjliga sätt kämpa emot dessa onda krafter.”

Här följer en skriftlig intervju med den nyligen föredragsaktuelle kämpen Andreas Holmvall.

Hej Andreas! Skulle du inledningsvis vilja vara så vänlig att berätta lite om dig själv för den som är obekant med ämnet?

Jo visst kan jag det! Mitt namn är Andreas Holmvall, jag är 36 år gammal, gift och har tre barn. Inbiten norrbottning som älskar skog och natur. Lite av en datanörd är jag med, intresserad av media och design.

Om vi ser till ditt engagemang inom rörelsen, skulle du kunna berätta lite om dina ansvarsområden och roller inom organisationen?

Först och främst så är jag en aktivist vilket innebär att jag håller en väldigt hög aktivitetsnivå. Det mesta av det arbetet för min del består av olika mediaprojekt, men jag försöker också närvara på så många offentliga aktiviteter som möjligt. Utöver den rollen så driver jag också en podcast som heter Nordic Frontier, en engelskspråkig podcast för rörelsen. Jag tillhör ledningen för Näste 6 och blev nyligen ansvarig för Motståndsrörelsens mediagrupp.

Stolt fanbärare under en broaktion.

Hur såg din resa in i Motståndsrörelsen ut? Vad fick dig att “vakna” och våga ta steget att ansluta dig, dedikera din själ till kampen och offentligt förespråka nationalsocialismen som den mest överlägsna världsåskådningen?

Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det var som fick mig att “vakna”, men som jag tror det var för många andra så handlade det mer om en process. För mig sattes denna process igång någon gång kring 2010 och som sedan kulminerade i att jag hittade nationalsocialismen 2014-15 och därmed hittade en världsåskådning som hade svar på många av mina existentiella frågor.

Det började någonstans med att jag fick det ockrande finansiella systemet förklarat för mig och hur rikedomar förts över till någon sorts finansiell elit som kallades “illuminati” och hur folket gjorts till ränteslavar. Andra ämnen från den så kallade “sanningsrörelsen” innefattade korruptionen inom läkemedelsindustrin, vapenindustrin, livsmedelsindustrin och så vidare. Detta satte processen i rörelse, ett ständigt ifrågasättande av alla de officiella narrativen.

Jag var dock inte nöjd med deras förklaring av vilka som låg bakom detta, att det skulle vara en “skuggelit” som styr och ställer i världen kändes alldeles för vagt och diffust, så det var inte förrän jag insåg vem som låg bakom massinvandringen som den sista pusselbiten föll på plats. Då insåg jag allvaret kring det pågående folkmordet på vita människor världen över och bestämde mig för att på bästa möjliga sätt kämpa emot dessa onda krafter.

Andreas som filmare under 1:a maj i Boden, 2018.

Du var ju nyligen aktuell med en föreläsning på Organisationsdagarna. Vad handlade det om, för de som inte närvarade?

Föredraget var uppdelat i tre delar. Den första och definitivt den mest uttömmande delen handlade om min resa inom rörelsen, vad som hänt mig och hur jag utvecklats sedan jag gick med 2016. Jag ville med mina erfarenheter inspirera nya och gamla medlemmar till att sträva efter att uppnå deras fulla potential.

Andra delen handlade om vår mediagrupp, vår propagandaavdelning som vi har inom rörelsen, som jag nyligen har fått privilegiet att leda. Jag förklarade kortfattat om hur vi jobbar inom foto, video, grafik och ljud för på bästa sätt förmedla vårt budskap till folket.

Tredje delen handlade om vår propaganda rent generellt, om hur våra aktivister och mediagruppen arbetar tillsammans för att få rörelsen att framstå i sin absoluta bästa dager under aktiviteter.

Andreas högläsandes ur en helig text under sin presentation på Organisationsdagarna.

Om jag inte sitter på felaktig information så var väl det här första gången du höll ett dylikt föredrag inför en större skara åhörare? Hur tycker du själv att det gick?

Jo det stämmer, det var första gången och jag tyckte det gick väldigt bra. Tidigare hade jag oroat mig för att vara nervös, men när det väl var dags att hålla presentationen så hade jag ingen nervositet alls. Istället såg jag bara fram emot att få dela med mig av materialet i min presentation, en känsla jag ibland får inför mina avsnitt av Nordic Frontier.

Något jag glömde att nämna under min presentation och som var en av mina större poänger, var att bara det faktum att jag kunde stå inför så många människor och tala är ett tecken på hur mycket jag vuxit som människa och på vilka möjligheter som denna organisation erbjuder alla individer. Jag är egentligen ganska introvert som person, ingen som gör något större väsen av sig i folksamlingar, och att jag skulle tala inför en sådan folkmassa för 6 år sedan hade varit helt otänkbart.

Som en av åhörarna till föredraget så kan jag vittna om att det var väldigt bra genomfört och fick mycket positiv respons av publiken. Du höll ju även i en så kallad “Workshop” under helgen. Vad var syftet med detta koncept och vad handlade din Workshop om?

Dessa “workshops” är ett ypperligt tillfälle för medlemmar som besitter kunskap inom speciella områden att dela med sig av den till andra medlemmar, som i sin tur kan engagera sig i det ämnet och bidra till kampen.

Som exempel så handlade min workshop om Photoshop, eftersom att vi i mediagruppen alltid letar efter nya talanger som kan hjälpa oss att växa och bli bättre på det vi gör. Folk frågar ofta mig om jag kan lära dem Photoshop så jag tänkte att jag kan i alla fall visa dem grunderna och se om någon flamma tänds hos någon ny grafiker.

Man får lätt intrycket av att Näste 6 ligger i klar framkant när det gäller media och kultur, och vi har ett flertal individer i nästet med stor kunskap och exponering inom dessa fält. Inte minst när det kommer till dig själv. Har du någon egen teori om vad denna utveckling kan bero på?

Ja just det, det så kallade “kulturnästet”. För min egen del så kan jag bara svara att jag alltid varit intresserad av media och inom rörelsen så är det en av de viktigaste aspekterna av kampen, att vi ofiltrerat får kommunicera med folket genom vår egen media.

När det gäller “Norrland” överlag så kanske det har något att göra med kylan, mörkret och melankolin?

Säkerligen. De stora avstånden häruppe gör nog också sitt för att locka folk till att bidra på dessa sätt. Som de flesta läsare säkerligen är bekanta med, så är du även programledare för det engelskspråkiga radioprogrammet Nordic Frontier. Hur ser du på vikten av att locka en icke-nordisk publik och knyta band med nationella utanför Norden?

Det blir mer och mer viktigt för var dag. I en globaliserad värld där vår fiende inte känner av några nationsgränser och kämpar för att underminera vita människor i alla deras hemländer samtidigt, så gäller det att vi går ihop i något sorts internationellt nationellt samarbete.

Andreas under en av Näste 6 många vildmarksaktiviteter.

Absolut. Du skapar även musik under namnet Tiwaz Tunes. När började ditt musikskapande och hur kom du att röra dig mot den genre som Tiwaz Tunes är verksam inom?

Jag har alltid varit intresserad av elektronisk musik och det har väl alltid varit lite av en dagdröm att kunna skapa min egen musik. Grunden till de låtar jag skapar är ofta ett ljudspår av någon som säger något klokt, jag ville att musiken skulle addera till talet och göra det lättare och mer intressant att ta till sig. I låtarna finner vi bland annat Andreas Bull Hansen som pratar om vikingagrejer, Muhammed Ali som pratar om hur dåligt rasblandning är och judar som helt ogenerat berättar om hur de använder förintelsen som ett verktyg för att tysta kritik mot det judiska folket och deras beteende.

Sedan har Tiwaz Tunes vuxit till sitt eget lilla sidoprojekt med memer och videor på Telegram, där jag lite mer löst kan skapa saker som inte är direkt kopplade till Motståndsrörelsen.

För många inom rörelsen är du känd som en eldsjäl som har väldigt mycket arbete relaterat till kampen på ditt bord, och lyckas på något sätt finna tid till att göra detta trots livets alla andra tidskrävande ansvarsområden. Har du något tips till personer som aldrig tycks finna tid att tillägna kamparbete?

Vi har alla bara 24 timmar på dygnet, vad du gör med dem timmarna är upp till dig. Vissa har familj med barn och tidskrävande jobb, men finns det en vilja så finns det en väg helt enkelt. Jag prioriterar alltid min familj först, men lägger ändå ned många timmar i veckan på kampen för att jag tycker att det är värt det. Det är det enda förutom min familj som egentligen är värdigt min tid – vårt folks framtid – och om fler tänkte som jag så skulle vi snabbare ta oss ur denna ödesdigra sits vi nu befinner oss i.

Ett mer lättsamt och jordnära tips för folk som kämpar med att få tiden att räcka till är att skapa rutiner. Skapa en rutin för varje aktivitet du stöter på och förbättra denna rutin över tid tills den blir så bra som den kan bli, då kommer du märka att du dels får mer tid över till annat och dels att du känner mindre stress av att ta på dig mer av samma uppgift.

Tack för att du tog dig tiden att besvara dessa frågor! Har du några avslutande visdomsord som du vill lämna läsaren med så vore det nu ett lägligt tillfälle att göra detta.

Ja, till er som redan är organiserade i kampen så vill jag hälsa att ni alla gör ett fantastiskt arbete. Ni är några av Nordens modigaste och mest självuppoffrande kämpar och en dag kommer vi tillsammans att vinna de nordiska folkens hjärta.

Till er som inte är anslutna, stöd Nordiska motståndsrörelsen! Det är det minsta ni kan göra för dessa kämpar som arbetar dag och natt för att upplysa vårt folk om det pågående folkmordet på vita människor och vad som kommer krävas för att ställa allting till rätta.

Titel:”Jag insåg allvaret kring det pågående folkmordet på vita människor och bestämde mig för att på bästa möjliga sätt kämpa emot dessa onda krafter.” Författad av:Naste 6 Publicerad:2021-12-06 Uppdaterad:2021-12-18

Läs också: