1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktioner runtom i landet: ”Vi glömmer aldrig Daniel Wretström!”

Fallen nationalist hedrades på årsdagen av sin bortgång.

Torsdagen den 9/12 genomfördes aktiviteter på en rad platser i landet för att hedra Daniel Wretström. Deltog gjorde aktivister från Nordiska motståndsrörelsen, oberoende nationalsocialister samt nationella från några andra grupperingar.

Bakgrund: Ett bestialiskt mord utfört av ockupanter

Det var den nionde december år 2000 som den 17 år gamle svenske nationalisten på ett bestialiskt sätt överfölls och tortyrmördades av ett invandrargäng i Salem. När Khaled Odeh utdelade de dödande knivhuggen låg pojken försvarslös på marken efter att ha misshandlats grundligt med en planka. Odeh skar slutligen av den då redan döde ynglingens huvud med sin kniv.

Var och en av mördarna dömdes till samhällstjänst samt böter på 1500 kr! När de lämnade brottsplatsen ska förövarna ha skanderat ”Krossa rasismen!” – vilket också skulle bli Sveriges dåvarande statsminister Göran Perssons kommentar till händelsen – och även denne folkförrädares kanske viktigaste politiska löfte och grund för hans politiska agenda.

Stockholm

Kamrater samlades på torsdagseftermiddagen i Stockholm för att som brukligt i staden hedra den fallne nationalisten Daniel Wretström på hans dödsdag. Kvällen inleddes med en aktion på en bro över den vältrafikerade Essingeleden, där en banderoll fästes upp. Bengaler och rökgranater tändes och lyste under kvällen effektfullt upp Daniels namn i vintermörkret till beskådan för hemskyndande stockholmare.

Upplyst budskap.

Aktivisterna berättar om ett flertal uppskattande reaktioner från förbipasserande bilister som tutade, vinkade och hälsade. Efter att all medhavd pyroteknik brunnit ut avrundade kamraterna denna den första aktiviteten för kvällen. Banderollen lämnades dock kvar på platsen, där den fortfarande nästan ett dygn senare satt kvar – och således hunnit ses av tusentals bilister!

Salem

Kamraterna åkte sedan vidare till Salem, den ort några mil söder om Stockholm, där Daniel alltså bragdes om livet av en pöbel bestående mestadels av kulturberikande element. Mitt i samhället spändes en banderoll fast på en gångbro över en av de mest centrala vägarna i samhället.

Orten där mordet utfördes.

Som avslut på kvällen tog sig sällskapet till själva mordplatsen för en kortare minnesstund. Även här sattes en banderoll med samma budskap upp och marschaller tändes. Flera bilister saktade ned för att se vad som hände och ett par stycken klev ur sina bilar för att uttrycka sin sympati och fota banderollen. Till sist hölls en tyst minut, varpå orden: ”Daniel Wretström – Närvarande!” ekade i bygden.

Daniel, ditt liv må vara över – men ditt minne lever än!

Ceremoni vid mordplatsen.

Västerås

Aktivister sammanstrålade på eftermiddagen centralt i ett vintrigt Västerås, varifrån man begav sig till några väl trafikerade platser, där maximalt antal trafikanter kunde ta del av banderollbudskap.

Banderoll över genomfartsled i Västerås

Efter att banderoller sålunda fästs upp på ett flertal ställen, så genomförde aktivisterna under rusningstid en några timmars lång broaktion med banderoll och fanor över genomfartsleden E18. Aktivisterna rapporterar om ett flertal positiva reaktioner som tutningar och hälsningar från förbipasserande bilister och trafikanter.

Banderollaktion på bro över E18 i Västerås.

En kvinna av oklart etniskt ursprung kom fram till aktivisterna på bron och ville diskutera banderollens budskap. Till kamraternas förvåning avbröt hon efter en stund plötsligt diskussionen och lämnade platsen skanderande ”Raskrig!”

Ordningsmakten nöjde sig denna dag med att komma fram och fråga en av aktivisterna vad som stod på banderollen samt att uttrycka oro för att att denna skulle kunna tappas ned från bron. Han blev därvid upplyst om att aktivisterna är av solitt virke – en information som tycktes lätta honom.

Orolig ordningsmakt på plats kunde lugnas.

Surahammar

När rusningstrafiken länge sedan mörkrets infall började glesna, begav sig aktivisterna till staden Surahammar, närmare bestämt till Sura kyrka och dess kyrkogård. Daniel Wretström hedrades där vid sin grav med blommor och ljus som tändes. Ett kort tal hölls, där orden genljöd över den snöklädda kyrkogården.

Vid Daniel Wretströms grav.

”…Idag är det Daniel Wretströms dödsdag. Vi är Nordiska motståndsrörelsen och vi kräver hämnd. Kamrater, de döda manar oss till strid.”

Daniel Wretström – NÄRVARANDE!

Titel:Aktioner runtom i landet: ”Vi glömmer aldrig Daniel Wretström!” Författad av:Redaktionen Publicerad:2021-12-11 Uppdaterad:2021-12-11

Läs också: