1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Älska ditt folk – konfettiaktion på Skandinaviens största galleria

Näste 1 bedriver aktivism mitt under julruschen. Se filmen och läs rapporten här.

Mitt i julruschen, söndagen den 19:e december, anlände aktivister från Nordiska motståndsrörelsens Näste 1 till Mall of Scandinavia, den största gallerian i hela Skandinavien. För en kort stund fick de förhoppningsvis en del stressade julklappshandlande svenskar att stanna upp och fundera över vad som verkligen betyder något i juletider.

Aktivisterna valde ut en bra strategisk plats där det ständigt cirkulerade mycket folk för att från tredje våningen utföra sin aktion. En aktivist tog till orda och basunerade ut en uppmaning till eftertanke; vad är viktigast- överkonsumtionen eller sin familj och sitt folk!?Samtidigt kastades konfetti ut från två håll över platsen. Tusentals små lappar med budskapet ”Älska ditt folk – motståndsrörelsen.se” dalade sakta ned över gallerians besökare som förvånat tittade upp för att en kort stund senare titta ned och böja sig för att plocka upp en av alla dessa lappar.

På väg ut från gallerian kunde aktivister höra hur folk läste på konfettin och att det åtminstone fanns en del som verkade uppskatta budskapet.

Dagens aktivitet var dock inte över med detta. De senaste dagarnas konfettitillverkning hade inte gått på högvarv enbart för dessa korta minuter. Aktivisterna begav sig vidare till Täby Centrum, en inte riktigt lika stor galleria, men likväl en av länets största.


Väl där upprepades samma procedur, med samma goda resultat och ytterligare tusentals konfettin som seglade ned mot golvet med samma sunda budskap – Älska ditt folk.

Titel:Älska ditt folk – konfettiaktion på Skandinaviens största galleria Författad av:Näste 1 Publicerad:2021-12-20 Uppdaterad:2021-12-20

Läs också: