1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig aktivism i Eksjö och Jönköping

Lördagen den 29 januari genomförde Näste 7 en offentlig flygbladsutdelning i Eksjö och en banderollaktion i Jönköping.

Aktivisterna ställde upp med fana i Eksjö centrum strax efter klockan 10 på förmiddagen och började dela ut flygblad till folket med budskap som uppmanade svenskar att gå samman och försvara sig själva och sitt folk från attacker av rasfrämlingar.

I Eksjö är det många som är nationellt sinnade och Motståndsrörelsen brukar vanligtvis få en mycket positiv respons i staden – så även denna gång. Många tog emot flygblad och en del stannade för att diskutera politik. Några som var tveksamt inställda blev positiva efter att ha samtalat med aktivisterna. Även denna gång fick motståndsmännen många lyckönskningar.

I Eksjö finns också en liten minoritet väldigt högljudda rödingar, vilket annars är väldigt ovanligt i Småland. Några av dessa tog sig ut för att tjafsa med aktivisterna och beklaga sig över Motståndsrörelsens närvaro i staden. De fortsatte med sina sedan länge uttjatade lögner om att det inte finns några skillnader mellan raserna och att värnandet om sitt egna folks intressen är ren ondska (i alla fall om man är vit).

Patrik diskuterar med en utav Eksjös mer framträdande rödingar.

Efter en halvtimme dök två poliser upp. Den ena, en poliskvinna, börjar direkt att med väldigt nedsättande ton tjata på fanbäraren att man borde flytta på sig till en plats där det inte finns så mycket folk, eftersom att det enligt henne hade ringt många människor till polisen och sagt sig vara rädda för Motståndsrörelsens närvaro. Aktivisterna försökte förklara för polisen att det inte finns något att vara rädd för och att det är systemet och dess lögnmedia som är ansvariga för att vissa människor är rädda för Motståndsrörelsen.

Poliskvinnan kunde inte ta till sig detta och fortsatte tjata om att motståndsmännen borde flytta på sig och varvade sitt tjat med att försöka implementera olika härskartekniker hon troligtvis hade studerat. Till slut verkade även poliskvinnans manliga kollega tröttna på gnället och avbröt henne för att meddela motståndsmännen att allting verkade vara lugnt på platsen och att inget brott begicks. Strax därefter åkte poliserna iväg.

Flygbladsutdelningen pågick i ungefär två timmar innan aktiviteten avslutades.

Även i Jönköping genomfördes det aktivitet denna dag genom en banderollaktion ovanför E4:an med budskapet ”Stoppa folkutbytet”.

Titel:Offentlig aktivism i Eksjö och Jönköping Författad av:Naste 7 Publicerad:2022-01-29 Uppdaterad:2022-01-31

Läs också: