1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen i Norge genomförde offentlig aktion för mångkulturens ansiktslösa offer

Med hjälp av ett minnesmärke, en bukett rosor, en fana och en bunt flygblad intogs centrala Sarpsborg.

Det var aktivister och medlemmar från norska Näste 1 som genomförde aktionen den 22 januari. Först sattes det upp en skylt med texten ”Minnesmärke för mångkulturens ansiktslösa offer” på torget i staden och sedan lades en bukett vita rosor ned framför skylten.

Med detta ville man lyfta fram de många norrmän som fallit offer för mångkulturen, nästan utan att uppmärksammas överhuvud taget av varken politiker eller media. Detta står i stor kontrast till de fåtal rasfrämlingar som under historien har mördats i landet och därefter hedrats med statyer som rests i deras namn och maximal uppmärksamhet i media världen över.

Framför minnesmärket ställde man sedan upp med fana och började dela ut flygblad till människor som passerade. Fler diskussioner fördes, både med de som var vänligt sinnade och med sådana som fyllts av fördomar genom massmedias bild av nationella frihetskämpar.

Efter en stund dök också polisen upp och hade en kort dialog med aktivisterna. För ovanlighetens skull betedde de dock sig korrekt och drog snart vidare.

Aktionen var mycket lyckad och avslutades efter några timmar.

Titel:Motståndsrörelsen i Norge genomförde offentlig aktion för mångkulturens ansiktslösa offer Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-01-31 Uppdaterad:2022-01-31

Läs också: