1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

”Ansök till Nordiska motståndsrörelsen!” – Släpvagnsaktion genom Örkelljunga

Näste 3 manade den 26:e februari Örkelljungabor till kamp med nationell musik och sunda budskap både i centrum och i flera byar som ligger i kommunen.

Aktivister från Näste 3 bestämde sig för att uföra en favorit i repris och utrustade en släpvagn med fanor, banderoller och högtalare. Därefter gjorde man också något nytt av idén och satte igång nationell musik i högtalarna innan man började rulla iväg på Örkelljungas gator. 

Både klassiska svenska nationella låtar som exempelvis Folk i Gevär av Svensk ungdom spelades och även remixer av marschmusik som Fallshirmjäger, även känd som intro till podcasten Mer än ord.

Nationell musik var dock inte det enda som ekade på gatorna i Skåne den här dagen, det gjorde även olika nationalsocialistiska budskap som förmedlades via megafon. ”Ansök till Nordiska motståndsrörelsen!”, ”Kämpa för vårt folk” och ”Slå tillbaka mot folkutbyte, gängterror och vänstertyranni – för fosterlandet!” är några exempel.

Aktionen pågick i över tre timmar och resulterade i att stora delar av Örkelljungas befolkning kunde ta del av budskapet. Man körde på både större och mindre gator genom exempelvis Skånes Fagerhult, Åsljunga, Skånes Värsjö och de centrala delarna av Örkelljunga.

Man möttes av en hel del vinkningar och tummar upp. En äldre man började även dansa och dirigera med fingrarna när han kände igen den bekanta melodin på en av låtarna.

Det förekom också ett fåtal negativa reaktioner. En typ som var beväpnad med något slags tillhygge bestämde sig för att köra om och sedan tvärnita precis framför bilen. Han ändrade dock snabbt sin attityd efter att aktivisterna rusat ut ur bilen för att konfrontera mannen, vilket slutade med att han istället önskade aktivisterna lycka till och en fortsatt bra dag.

En chockerad åskådare som filmade händelsen.

Efter att aktivisterna spelat igenom låtlistan ett antal gånger, skrikit sig hesa och gjort sig kända i kommunen så avrundade man aktionen.

Titel:”Ansök till Nordiska motståndsrörelsen!” – Släpvagnsaktion genom Örkelljunga Författad av:Naste 3 Publicerad:2022-03-01 Uppdaterad:2022-03-02

Läs också: