1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen manifesterade för nordisk kvinnofrid under vänsterdemonstration

Näste 1 intog Stockholms gator på internationella kvinnodagen.

8:e mars, internationella kvinnodagen, kvinnokamp, klasskamp och så klart lite antirasism. Så kan man sammanfatta den manifestation med parollen ”Inte en kvinna till” som hölls i Stockholm på internationella kvinnodagen 8:e mars. En paroll som åsyftar mäns våld mot kvinnor.

Detta hade kunnat vara en helt vanlig 8:e mars där vänstern och kommunisterna förenas för att gapa och skrika sina uttjatade ramsor, men ett inslag skiljde denna kväll mot hur det brukar kunna se ut.

Nordiska motståndsrörelsens aktivister i Näste 1 befann sig ute på gatorna i Stockholm för att manifestera under parollen Nordisk kvinnofrid. Att Näste 1 gav sig ut just denna dag var ett sätt att visa att kommunister och den etablerade vänstern inte har monopol på klassiska vänsterfrågor. Vidare passar egentligen denna kampanj ännu bättre i nationalsocialistisk regi då en stor andel av de män som utsätter kvinnor för misshandel i hemmet och överfallsvåldtäkter mot nordiska kvinnor utgörs av de rasfrämlingar vänstern vill ha hit fler av och Nordiska motståndsrörelsen vill ha ut.

Samtidigt som kommunisterna samlades på ett torg för att hålla tal och sedan tåga en bit för att slutligen föra fram sitt budskap på Mynttroget, passade aktivisterna på att samlas en bit därifrån för att sedan se till att anlända till deras slutdestination innan de nått fram, för att där möta upp dem uppställda med en banderoll med ovannämnda paroll.

När aktivisterna intog sin tilltänkta plats kunde man höra hur kommunisterna närmade sig. Var det nu slagord om kvinnofrid och kvinnors rättigheter som hördes dagen till ära? Nej, istället gapade man som vanligt om rasism.

Döm av deras förvåning, när de anlände till Mynttorget och där möttes av rasisterna de skrek att de skulle krossa.
De uppskattningsvis 300 kommunisterna skrek nu ännu högre och återupprepade sin ramsa om och om igen.

Vissa röda individer försökte sig på att närma sig motståndsmännen, men backade snabbt när dessa tog några steg framåt. Den dryga timmen, fram tills de röda avslutade sin manifestation och aktivisterna ansåg sig ha gjort sin poäng med kvällens aktivitet, förflöt lugnt.

Titel:Motståndsrörelsen manifesterade för nordisk kvinnofrid under vänsterdemonstration Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-03-11 Uppdaterad:2022-03-11

Läs också: