1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen intog Fredrikstad och Sarpsborg i Norge

Aktivister och medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen genomförde offentliga aktioner med mindre konfrontationer i Fredrikstad och Sarpsborg i helgen.

Resan gick först till Fredrikstad där aktivisterna ställde upp på torget med fanor och delade ut flygbladet ”Återta makten från globalisterna!” till människor som befann sig i området. Med anledning av gott väder var det bra med folk ute och det delades ut en hel del flygblad.

Aktivisterna rapporterar att de mötts av mycket positiv feedback och att de hade en rad intressanta diskussioner med personer som till stor del tycker att samhället är på väg i en negativ riktning och att något måste göras för att stoppa utvecklingen.

Så småningom dök även ett par meningsmotståndare upp som snabbt blev tillrättavisade och sen lämnade platsen, ingen större konfrontation inträffade i Fredrikstad.

På kommunens begäran dök även polisen upp efter en timme. Kommunen hade ”misstolkat” att den offentliga flygbladsutdelningen skulle vara en demonstration och att det därför skulle krävas tillstånd. Aktivisterna förklarade att så inte var fallet och påminde polisen om att det i vissa fall stämmer att tillstånd krävs, men att det i detta fallet snarare rörde sig om att kommunen tidigare uttalat att politisk opposition inte ska ha tillgång till en offentlig plattform i staden. Ett uttalande som strider mot såväl grundlagen som polislagen. Den offentliga aktionen i Fredrikstad fortsatte.

Nästa stad för dagen var Sarpsborg, där aktivisterna, liksom i Fredrikstad, ställde upp på torget mitt i stan och delade ut flygblad till folk som befann sig i området. Även här möttes de av positiv feedback, intressanta diskussioner med folk på gatan, samt konfrontation med meningsmotståndare.

Efter ett tag då den offentliga aktionen hade ägt rum lugnt och fridfullt dök en lokal pöbel upp som var en blandning av röd ungdom, punkare och en kvinna i 50-årsåldern som gjorde sitt bästa att försöka hetsa upp sina likasinnade till orimlig kamp och oväsen.

Detta fungerade dock inte som hon hade hoppats. Motståndsrörelsens aktion fortlöpte och andra människor tittade bara konstigt på dem, och om de kom för nära eller blev för aggressiva så konfronterades och tillrättavisades de.

När aktivisterna ansåg sig redo för dagen packade de ihop och begav sig mot sina bilar. En del av mobben följde då efter aktivisterna in i en park. Där valde Motståndsrörelsen att helt vända sig om och säga: ”Kom och krossa nazismen då”, som svar på deras upprepade slagord. Aktivisterna tog sedan ett par steg mot dem och meningsmotståndarna drog sig tillbaka.

När aktivisterna återigen började gå mot sina bilar sprang en från pöbeln omärkt bakom dem och försökte ge en av aktivisterna en tjuvsmäll i bakhuvudet. Aktivisterna vände sig om och försökte fånga personen som sprang allt han kunde ifrån aktivisterna.

Sammantaget blev dagen en klar succé och något som givetvis kommer att upprepas i framtiden!

Titel:Motståndsrörelsen intog Fredrikstad och Sarpsborg i Norge Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-04-01 Uppdaterad:2022-03-31

Läs också: