1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Näste 7 på motormässa i Jönköping

På påskaftonen den 16:e april genomförde Näste 7 en offentlig flygbladsutdelning vid motormässan i Elmia i Jönköping.

Redan på morgonen stod trafiken stilla på E4:an i Jönköping, då tusentals människor skulle besöka motormässan som hålls i Elmia årligen. På grund av trafikstoppet parkerade aktivisterna en bit ifrån Elmia för att gå den sista biten dit. Motståndsmännen promenerade längs med bilkön med fanan i täten, och många av bilisterna vevade ned bilrutorna för att uttrycka stöd, bland annat genom att salutera segern såväl som Adolf Hitler.

Väl på plats var det fullt av folk, många var ditresta motorentusiaster, men mestadels var besökarna vanligt folk. Näste 7 ställde upp med Tyrrunefanan mitt i folkvimlet och började dela ut flygblad med budskapet White Lives Matter.

Polisen var redan på plats när aktivisterna anlände och en polisman kom fram för att ställa massa frågor om aktivisternas planer för dagen, men han tröttnade snart då Nästeschefen bara svarade undvikande men artigt. Efter en stund försvann alla poliser från platsen, även fast fordonen stod kvar.

Polisen retirerade från platsen och lämnade sina fordon i motståndsmännens besittning.

Aktivisterna hade många givande samtal med folket. Helt klart var andelen positivt inställda större än vanligt då väldigt många tog emot flygblad och uttryckte sympati. Flera ungdomar kom fram för att be om klistermärken att sätta på sina bilar.

Det fanns även de som var negativa. Bland annat blev några rasfrämlingar upprörda när de informerats om att de kommer bli tvungna att lämna Sverige när Motståndsrörelsen tar över makten.

Till slut avrundade man aktiviteten och begav sig tillbaka till samlingsplatsen. Man fortsatte sedan dagen med en banderollaktion över den denna dag minst sagt vältrafikerade E4:an.

Titel:Näste 7 på motormässa i Jönköping Författad av:Naste 7 Publicerad:2022-04-17 Uppdaterad:2022-04-18

Läs också: