1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Tändstål till blött virke, vårdopp och armhävningar – månadsmöte utanför Stockholm

Under förmiddagen 10 april samlades medlemmar och aktivister ur Näste 1 vid ett naturreservat i Stockholmstrakten för att genomföra en lättare friluftsaktivitet kombinerat med månadsmöte.

Utsatt samlingstid var 11.00 och de flesta var i god tid, men någon var ett par minuter försenad och ytterligare andra betydligt mer.

Då dessa väl anlände väntade en ”belöning” i form av 10 stycken armhävningar per minut sen ankomst. Således skulle de försenade genomföra 20, 150 respektive 300 armhävningar. Då nästeschefen var på bra humör, troligen på grund av det fina vårvädret, tilläts de med de högre antalen fördela dessa under den närmaste timmen.

Innan avmarsch till den tänkta platsen för månadsmötet upplystes det om att man under dagen skulle träna på att göra upp eld med tändstål, vilket denna dag blev en extra utmaning då det fortfarande var blött i skog och mark.
Därav uppmanades det till att hålla utkik och samla på sig lämpligt material längs vägen.

Då flera deltagare hade sina barn med sig beslutades det, efter en bit, att gå en lite kortare sträcka än planerat.

Framme vid en grillplats började man samla in ved, något barnen gladeligen hjälpte till med, såväl själv letande efter lämpliga stockar som att få pröva på att hantera yxa, såg och kniv.

Under tiden som elden brann ner till en fin glödbädd fick deltagarna prova på att göra upp eld med det material de samlat in längs med vägen. Vissa hade mer erfarenhet än andra, när en gav upp sina försök och lät sitt barn prova så klarade barnet det nästan på direkten.

Det passades även på att ta ett dopp i sjön innan det var dags att tillaga den medhavda maten.

När alla ätit klart avhandlades måndasmötet där de vanliga punkterna gicks igenom och nya medlemmar hälsades välkomna. Därefter avrundade man för dagen och begav sig tillbaka till startplatsen.

Bli en del av gemenskapen även du, anslut dig!

Titel:Tändstål till blött virke, vårdopp och armhävningar – månadsmöte utanför Stockholm Författad av:Näste 1 Publicerad:2022-04-19 Uppdaterad:2022-04-19

Läs också: