1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Live: Torgmöte i Örkelljunga

Direkt-rapportering följer Nordiska motståndsrörelsens aktiviteter under Örkelljungadagarna. UPPDATERAD 28 maj.

28 maj: Denna artikeln kommer nu inte uppdateras mer, men en längre artikel från de bägge dagarna, samt fler bilder och förhoppningsvis film kommer att komma upp här på sidan inom kort.
28 maj: Under dagen valde våra aktivister att bege sig till grannkommunen Markaryd för att delta på en stor marknad där det var mer ännu mer folk än i Örkellunga. Flygblad delades ut, diskussioner hölls och tal genomfördes av Daniel Gerdås och Cedric Höglund.

17.49: Aktivisterna är nu på väg att lämna platsen, och därmed är dagens aktiviteter avslutade. Men de kommer åter tillbaka imorgon kl. 12!
17.33: Nu har Sebastian Elofsson fört den politiska debatten till SD:s valtält.
17.07: Sebastian Elofsson i politisk diskussion med en socialdemokrat utanför deras valtält.
16.31: Marcus Hansson delar ut flygblad framför Sverigedemokraternas valtält.
15.56: Nu har man delat upp sig, där en del delar ut flygblad i staden och en del håller en banderollaktion på E4:an utanför staden.
14.41: Nu har man tagit en paus och lämnat platsen, men återkommer lite senare under dagen med nya uppdateringar.
14.13: Vidare påtalar Vejdeland att Sverigedemokraterna som parti är värdelösa, men att en stor mängd av deras väljare är bra människor som egentligen är mycket radikalare än partiet, varför de borde ta steget att i stället stödja Nordiska motståndsrörelsen.
14.10: Siste talare är Fredrik Vejdeland. Han lyfter i sitt tal fram kandidaterna Marcus Hansson och Sebastian Elofsson och ger skäl till varför man bör rösta på dessa herrar. Han påpekar att de kommer att fokusera på att granska och syna kommunen och politikerna om de blir invalda.
14.02: Gerdås tal handlar om att det är ett mycket dåligt val att gå med i krigsalliansen Nato, och påpekar hur krigiska USA är som ett varningens ord till vilka förödande konsekvenser detta skulle kunna få. Han talar även om den matbrist som råder i systemet och att SD inte har levererat någonting i kommunen trots att de är det största partiet.
13.56: Det hördes från vissa av åhörarna medhåll om att det hade varit skönt om rasfrämlingarna försvann till sina hemländer. Elofsson är för övrigt förstekandidat i lokalvalet. Nu är det dags för Daniel Gerdås att hålla sitt tal.
13.48: Näste talare är Sebastian Elofsson, vars tal kretsar kring drog- och invandrarproblematik. Meningsmotståndarna gjorde några tafatta försök att störa talen, vilket de var långt ifrån att lyckas med.
13.43: Talet kretsar kring folkutbytet som pågår. Många har stannat för att lyssna. Nu har även vissa meningsmotståndare anlänt till platsen.
13:40: Nu har man börjat hålla tal inför allmänheten. Förste talare är Cedric Höglund.
13.09: En majoritet vita människor på plats, med många intresserade.
13.04: Aktiviteten flyter på bra. Många förbipasserande stannar upp och tar emot flygblad och är positiva till aktivisternas närvaro.
12.45: Motståndsrörelsen har anlänt till marknaden och börjat dela ut flygblad till förbipasserande
Titel:Live: Torgmöte i Örkelljunga Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-05-26 Uppdaterad:2022-05-30

Läs också: