1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

”Nato go home!” – Protestaktion i Stockholm

Näste 1 håller protestaktion mot NATO i samband med övningen Baltops.

Lördag 4 juni genomförde aktivister från Näste 1 en protestaktion i samband med att ett 40-tal fartyg från 16 stycken Nato-länder tillsammans med Sverige och Finland, låg i kaj i Stockholm inför den stora övningen Baltops, som dessa genomför tillsammans mellan 5-16 juni.

Aktionen inleddes vid Stadsgårdskajen där fartyg från bland annat USA, Tyskland och Polen ankrat upp.
Aktivister ställde upp med en banderoll med texten ”Nato go home!” Samtidigt som en aktivist tog till orda och i megafon förklarade för besättningarna att Nato och dess anhang inte är välkomna i Sverige.

Denna dag var det många nyfikna stockholmare i rörelse vid kajen för att betrakta fartygen, vilket gjorde att protesten fick stor exponering. Flera personer stannade även upp för att fråga varför Nordiska motståndsrörelsen är emot ett Nato-medlemskap och diskussioner fördes med folk som var både för och emot ett svenskt medlemskap i krigsalliansen.

Efter ungefär en timme med flera megafonutrop så rullades banderollen ihop och deltagarna begav sig vidare till Frihamnen där fler fartyg ankrat. Väl på plats upprepades samma procedur som på Stadsgårdskajen.

En lyckad aktivitet mot imperialistiskt styre och krigshets.

NATO GO HOME!

Titel:”Nato go home!” – Protestaktion i Stockholm Författad av:Näste 1 Publicerad:2022-06-09 Uppdaterad:2022-06-09

Läs också: