1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nationaldagsfiranden runtom i landet

På flera platser ägde firanden av nationen rum den 6 juni.

Som det tidigare rapporterats om hölls det ett firande i högtidlig gemenskap med tal av Simon Lindberg i Näste 5 samt ett firande med brännboll och fotokurs i Näste 6.

Firanden av olika slag i Nordiska motståndsrörelsens regi ägde också rum i ”Näste 18” (Näste 1 och Näste 8 tillsammans), i Näste 2 och i Näste 4. Nedan följer en sammanställd rapport från dessa.

Nationaldagsfirande och månadsmöte i Mälardalen

Näste 1 och Näste 8 firade traditionsenligt årets nationaldag tillsammans. Det blev en riktig hel- och familjedag i den västmanländska grönskan. Flertalet aktivister, medlemmar och stödmedlemmar åtföljdes nämligen av äkta hälft och barn, och en hel del sympatisörer hade slutit upp.

Efter avklarat månadsmöte grillades det köttstycken och ostar med mera. Maten avnjöts denna vältempererade solskensdag på filtar i gräset mellan gårdens hus.

Efter maten vidtog en fyrkamp mellan tre nästes- och åldersmässigt blandade lag. Grenarna var pilbågsskytte, jämfotahopp, slangbelleskytte och problemlösning. Som segrare i den bittra kampen stod till slut lag Svastika.

Fyrkampen tog på deltagarnas energidepåer. Det stundande fikat med vackert dekorerade gräddtårtor blev därför extra uppskattat.

Den som trodde att tävlandet för den skull var över för dagen misstog sig dock. Nu stod individuell kamp i form av ett kunskapsquiz på schemat. Temat var ”Fakta om organisationen Nordiska motståndsrörelsen”.

Segrare i quizen blev Joakim Kannisto, aktivist i Näste 1. Sagde aktivist blev under dagen också förärad en utmärkelse – en utsmyckad ölsejdel från webbshoppen White United – för Näste 1:s lyckade aktivitet på temat Nato – go home.

Under dagen bedrevs det också boxning, fritt mingel och flertalet barnaktiviteter.

Näste 2 firade nationaldagen i Alingsås

På dagens agenda stod månadsmöte, brännboll, grillning och bad. Familjer ifrån hela nästet hade tagit sig till Mjörnvallens idrottsanläggning för att vara med på festligheterna.

Först avhandlades månadsmötet där också nya medlemmar hälsades välkomna till gruppen, samtidigt som stödmedlemmar och familjer gjorde iordning inför den kommande brännbollsmatchen.

När mötet väl var avklarat så delades gruppen upp i två stycken blandlag där riksrådsmedlemmen Fredrik Vejdeland var ledare för det ena och aktivisten och gruppchefen Samuel Almroth för det andra. Fredrik och Samuel var lika självklara som självutnämnda lagkaptener för respektive lag i och med deras historia ifrån nästets brännbollsturneringar tidigare år. Lyssna på det här, här och här

Lag Almroth mot Lag Vejdeland.

Trots idogt kämpande ifrån båda lagen så var det Lag Almroth som drog det längsta strået i år igen
och lämnade planen som segrare.

Vejdeland uttalade sig -̣Jag tycker att det var väldigt kul, det var väldigt blandade lag med både unga och gamla. Men Almroths lag var det bättre laget idag och för en gångs skull så vann han ’Fair and Square’.
Vi kommer nu att ligga i hårdträning inför nästa arrangemang som är Årets Nordman i sommar under
Nordendagarna och om lyckan vill så kommer vi att mötas där och ta vår revansch.

Efter matchen åts det grillad mat och badades. Det öppnades även upp en liten marknad där det såldes hantverk och böcker.

En del av utbudet på marknaden.

Dagen avslutades sedan med socialiserande och strandfotboll.

Aktivism, kampsport och middag på nationaldagsfirande i Sundsvall

För Motståndsrörelsen i Sundsvall inleddes nationaldagsfirandet med en banderollaktion på en mycket blåsig bro över E4:an som mottogs med sedvanligt blandade reaktioner, det vill säga allt ifrån segerhälsningar och glädjetutande till polisbesök.

Solen sken, men den hårda vinden krävde mycket av aktivisterna.

Vidare begav man sig till en lämplig närliggande gräsplan för ett träningspass med ett lättare fyspass som uppvärmning, följt av kampsportsträning där man övade sparkar med benskydd.

När man efter ett långt, svettigt och varierat pass kände sig nöjda åkte man gemensamt till en grillplats i ett vackert naturreservat för att äta. Väl där valde några att svalka av sig med ett snabbt dopp i det fortfarande något kalla vattnet. Den nygrillade fläskfilén värmde gott efter det.

Allt som allt en lyckad dag också för aktivisterna i Näste 4!

Titel:Nationaldagsfiranden runtom i landet Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-06-12 Uppdaterad:2022-06-13

Läs också: