1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Midsommarfirande i Skåne med föredrag av ledaren

Simon Lindberg höll inspirerande föredrag i Skåne och god midsommarmat inmundigades i glad stämning.

Flera nya ansikten skymtades till vilket bidrog till gott umgänge och mycket intressanta konversationer under hela dagen.

Lindberg höll ett föredrag han turnerat runt med i flera nästen under våren och nu hade det viktiga föredraget om den nationalsocialistiska kampen då och nu kommit till Näste 3. Han jämförde Motståndsrörelsens aktivister med NSDAPS Sturmabteilung. På många sätt är deras kamp och vår av kamp idag mycket liknande, det är samma fiender, liknande utmaningar och lika viktig för de europeiska folkens överlevnad berättade han. 

Lindberg lade mycket fokus på hjältemartyren Horst Wessel, en ledande aktivist inom SA. Horst Wessel föddes 1907 och hade alla möjligheter och färdigheter för att kunna få en lyckad karriär och ett enkelt liv, men valde istället kampens viktiga väg. Detta trots att det på många sätt inte gynnade honom personligen utan slutade med att han offrade sitt liv för det han trodde på och för den större saken.


Om du som läser detta är mer nyfiken på martyren Horst Wessel så rekommenderas du att läsa alla delar i den här artikelserien på Nordfront.se.

En annan sak som Lindberg lade mycket fokus på var hur NSDAPs väg till makt och frihet för Tyskland på många sätt verkade omöjlig. Med ett enormt numerärt underläge och avsaknaden av ekonomiska tillgångar segrade dem ändå tack vare sin fanatism och hängivenhet till kampen.

Lindbergs föredrag var mycket inspirerande och fick förmodligen många att tänka till och väckte viljan att efterlikna kämpar som Horst Wessel.

Under dagen serverades i sedvanlig ordning mycket mat och tårtor som möttes av beröm flertalet gånger under och efter middagen.

Skicka in en ansökan eller ta kontakt med Näste 3 om du vill delta nästa gång Motståndsrörelsen i Skåne och Blekinge arrangerar en sammankomst

Titel:Midsommarfirande i Skåne med föredrag av ledaren Författad av:Naste 3 Publicerad:2022-06-29 Uppdaterad:2022-06-29

Läs också: