1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Valet i Vetlanda: Intervju med Hampus Maijala

Här intervjuas Motståndsrörelsens förstekandidat i Valet i Vetlanda kommun.

Kan du inte börja med att presentera dig själv för väljarna?

Jag är 29 år gammal och bor med familj i Hjältaryd, ett litet samhälle någon mil utanför Vetlanda. Min huvudsakliga uppgift i kampen är som nästeschef för Nordiska motståndsrörelsens sjunde näste. I den mån tiden räcker till mellan rollen som nästeschef, familjefar och arbetare så tar jag de tillfällen som finns till att engagera mig i andra projekt som Näste 7 har, exempelvis lokalradiopodden NR – Småland, eller till att bedriva aktivism på gator och torg runt om i Småland tillsammans med mina kamrater.

Hur fann du nationalsocialismen och hur kom du in i Motståndsrörelsen?

Jag uppmärksammade nationalsocialismen för första gången genom skolan. Jag skulle väl dock inte säga att jag vid denna tid var nationalsocialist utan mer allmänt nationellt sinnad. Det var inte förrän i 20-års åldern som dessa tankar började att mogna mer och det var även då som jag hittade till Nordfront och började fördjupa mig ideologiskt efter att jag hörde talas om Nordiska motståndsrörelsen genom etablissemangets media. En tid efter detta följde en medlemsansökan.

Vill du berätta lite om dina kärnfrågor i valet?

Jag har tre kärnfrågor som jag kommer att driva extra hårt om jag blir invald. Trygghet, invandring och landsbygd. För mig faller dessa kärnfrågor som de mest naturliga att driva, samtidigt som de går hand i hand i mångt och mycket. När jag växte upp i Vetlanda så var inte mångkulturen lika påträngande i kommunen som den är idag, det fanns även en levande landsbygd med servicebutiker och byskolor som gjorde att vita svenska familjer kunde komma ifrån mångkulturen i en högre utsträckning än vad som är möjligt idag.

Idag är landsbygden på utdöende, servicebutikerna tillsammans med byskolorna har försvunnit. Allt detta blir koncentrerat till de större orterna i kommunen samtidigt som mångkulturen fullkomligt har exploderat. Resultatet av detta har vi ju kunnat läsa om. Våldtäkter, mord, vansinnesdåd. Det har skapat en otrygg kommun för dess invånare där dessa tvingas att ta del av mångkulturen med livet som insats.

Genom att driva dessa frågor och skapa förhållanden som är gynnsamma för den vita svensken så kan vi minimera riskerna med mångkulturen och genom att belysa för invånarna vad priset för massinvandringen är, inte bara ekonomiskt utan även i kostnaden av svenska liv och svenskens trygghet så kan vi också tillsammans börja sätta press på regeringen att stoppa folkutbytet.

Har de sittande politikerna i Vetlanda gjort något för Vetlandas befolkning?

Jag kan tänka mig att det finnas något eller några enskilda beslut som har fattats i kommunen som har haft en positiv inverkan på kommunen som placering av någon gatlykta eller att man har anlagt ett parkområde, men i stort har Vetlandas politiker totalt misslyckats med sitt viktigaste uppdrag och det är att arbeta för sitt folk och garantera detta folks trygghet. Istället för att ta ansvar har Vetlandas politiker lagt locket på och slagit dövörat till, samtidigt som de fortsätter att representera partier som kört landet i botten.

Varför ska man välja Nordiska motståndsrörelsen?

Om du vill ha representanter som arbetar för dig och dina efterkommande så ska du lägga din röst på Nordiska motståndsrörelsen. Representanter som rakt och ärligt kan peka på problemen och som också är villiga att lösa dem. Inte för pengar, inte för förmåner, utan för folket.

Vad kommer du göra om du kommer in i kommunfullmäktige?

Jag kommer göra det fruktansvärt jobbigt att vara en ”god demokrat”. Vidare kommer jag att arbeta hårt med mina kärnfrågor och övriga frågor som finns i Nordiska motståndsrörelsens kommunpolitiska program för Vetlanda.

Hur ser du på möjligheterna att komma in i Vetlanda?

Jag kan säga att det inte är någon omöjlighet att vi kan komma in, men även om vi inte kommer in i Vetlanda kommun så ska du inte se din röst som bortkastad. Den ger legitimitet till vår sak. Den är ett långfinger till etablissemanget och detta är minst lika viktigt som att plocka något kommunalt mandat, för det visar att det finns män och kvinnor som fortfarande står rakryggade.

Jag tänkte avsluta intervjun med tre snabba frågor.

Vilket musikband gillar du mest?

Angriff.

Vilken sionist hatar du mest?

Helle Klein.

Vad är din favoritmaträtt?

Raggmunk med fläsk.

Titel:Valet i Vetlanda: Intervju med Hampus Maijala Författad av:Victor Johansson Publicerad:2022-06-30 Uppdaterad:2022-06-30

Läs också: