1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kopplingar till Socialdemokraterna hos misstänkta Hagsätra-skyttar

Simon Lindberg gör här jämförelser när det kommer till medias intresse av att göra politiska poänger av olika brottsfall.

Inatt kl 00:55 larmades polis till Hagsätra i Stockholm där två män beskjutits av flertalet gärningsmän.

En bit över 100 personer dör varje år i Sverige till följd av grovt våld. Eftersom Socialdemokraterna är det parti som får flest röster kan man säga att de flesta av mördarna röstar på Socialdemokraterna. Ser man till Socialdemokraternas medlemsantal är det till och med statistiskt sett ungefär en av dessa mördare varje år betalande medlem i partiet.

Med största sannolikhet är gärningsmännen i Hagsätra-skjutningarna av utomnordisk härkomst och boendes i ett ”utanförskapsområde”. Här i dessa områden är sympatierna för Socialdemokraternas politik med närmast öppna gränser, slapphet mot gängkriminella och generös bidragspolitik för nyanlända, ännu högre än i resten av landet.

Rimligheten i att de som begått Hagsätra-skjutningarna sympatiserar med Socialdemokraterna är alltså mycket hög. Trots det kommer du aldrig någonsin få se en rubrik i media som liknar rubriken till denna artikel. Du kommer aldrig höra journalister ställa frågor om partitillhörigheter och politiska motiv på några pressträffar. Du kommer aldrig se Annie Lööf gråta ut i något tal om hur fruktansvärt det är och hur viktigt det är för demokratin att detta uppmärksammas. Antagligen har du inte ens läst om skjutningarna i Hagsätra inatt, fast det alltså var en verklig händelse som på riktigt har skett nu inatt.

Om skyttarna i detta fall nu ens en gång kommer gripas och det skulle visa sig att de hade aktiva medlemskap i Socialdemokraterna kommer du aldrig få reda på det. Om skyttarna skrivit insändare i Aftonbladet eller Expressen så kommer detta aldrig offentliggöras. Du kommer aldrig få veta vilken ideologi de ställer sig bakom eller vilken politisk hemvist de har.

Om du däremot haft internet-uppkoppling de senaste 24 timmarna så har du garanterat hört talas om att den person som pekas ut som den misstänkte knivattentatsmannen under den pågående Almedalsveckan har ”kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen” och/eller att han är ”nazist”.

Skärmbild från Expressen.se.
Skärmbild från Aftonbladet.se.

Alla medier pumpar ut dessa budskap i sensationsrubrik efter annan. Det beskrivs att han ”varit aktiv i Nordiska motståndsrörelsen under flera år”, att han ”varit en återkommande skribent för NMR:s nättidning” och deltagit i ”Nordfronts radioproduktioner”. Lögn på lögn på lögn.

Allt detta trots att den utpekade mannen aldrig ens har varit medlem i Nordiska motståndsrörelsen. Han har skrivit tre stycken insändare för sju år sedan på Nordfront och för nästan lika många år sedan deltagit på ett par av Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer som varit öppna för allmänheten. Det är det hela!

Så varför detta propagandadrev mot Nordiska motståndsrörelsen och ”nazismen”, men aldrig det samma mot Socialdemokraterna eller någon annan av de etablerade partierna trots att det garanterat sker flera mord och andra hemskheter varje år med ”kopplingar” till dessa partier?

Jo, för att media idag styrs av politiska intressen. De står helt och hållet på maktens sida och vill till varje pris, med smutskastning och ofta som i detta fall, med rena lögner, försöka nedgöra all verklig politisk opposition. Så till den grad att de struntar fullkomligt i de flesta andra offren för det brutala våldet som breder ut sig i vårt land när de inte kan göra gynnsamma politiska poänger på det. Så till den grad att de utan att skämmas en sekund utnyttjar ett tragiskt dödsfall för att vinna billiga politiska poänger.

I verkligheten och bortom den mest extrema propagandan är det såklart totalt ointressant om någon mördare har vaga kopplingar till Socialdemokraterna. Lika ointressant är det såklart om någon utpekad misstänkt har vaga kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen. Ännu mer så när inte dådet på något vis tycks ha varit ideologiskt motiverat och att polisen inte ens tycks utreda politiska motiv.

Jag menar till och med att allmänintresset av att försöka koppla ihop någon med ett parti som denne sedan flera år tillbaka inte har något alls att göra med, är ointressant om det så rört sig om verkligt aktiva medlemmar eller personer som suttit i partiers ledning. I detta faller är det som sagt inte ens i närheten något av det.

Jag vill avslutningsvis säga att jag inte försöker förringa det som skett. Att en svensk kvinna mördas på öppen gata är en del i en fruktansvärt tragisk samhällsutveckling som våra styrande politiker lagt grunden för med sin genomdrivna vansinnespolitik som bland mycket annat består i indragningar i psykvården för att bekosta massinvandringen. Men, huruvida den gripne för sju år sedan publicerade en insändare på Nordfront eller Aftonbladet – det är precis lika irrelevant som det är om nattens Hagsätra-skyttar har kopplingar till Socialdemokraterna eller inte.

Titel:Kopplingar till Socialdemokraterna hos misstänkta Hagsätra-skyttar Författad av:Simon Lindberg Publicerad:2022-07-07 Uppdaterad:2023-10-02

Läs också: