1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordendagarna 2022

Lördagen den 30 juli arrangerade Nordiska motståndsrörelsen årets upplaga av Nordendagarna i Näste 2.

Denna varma och soliga sommardag vallfärdade medlemmar och sympatisörer med sina barn från Nordens alla hörn till en bygdegård ute i skogen i Dalsland för att tillsammans åtnjuta en hel dag av sann folkgemenskap.

Redan kvällen innan började människor anlända till platsen och under lördagsmorgonen kom ännu fler. På förmiddagen drog evenemanget igång när konferencieren Samuel Johansson hälsade alla välkomna och förklarade dagens upplägg.

Den första punkten på dagordningen var den prestigefyllda tävlingen Årets nordman. Deltagarna delades in i mindre lag som tävlade mot varandra i fyra olika grenar. Första grenen var stafett med kamrat på ryggen. Alla i laget skulle bäras en gång och laget som var klart först vann grenen.

Samtidigt fick barnen gå på tipspromenad.

Den andra grenen var traditionell dragkamp, den tredje grenen var att alla i laget skulle bära en stor och tung sten så långt man bara orkade och den sista av laggrenarna var släggkastning.

Efter det gick det vinnande laget till final där lagmedlemmarna sedan inbördes skulle tävla mot varandra i individuella tävlingsgrenar. Den första av dessa grenar var stående press där vikten blev tyngre och tyngre för varje omgång, följt av en tävling i flest antal burpees på två minuter.

Sedan var det dags för final. Finalen stod mellan Jerry Olsson från Näste 7 och Nicklas Norling från Näste 5 som skulle möta varandra i en boxningsmatch. Publiken såg spänt på när överläget skiftade flera gånger under matchen. Till slut stod Norling som segrare och vann därmed för andra gången i sitt liv titeln som Årets nordman.

Efter tävlingen åt man lunch och sedan korades Nicklas Norling till Årets nordman och tilldelades även mycket fina priser.

Sedan var det dags för debatt mellan Pär Öberg och en representant för partiet Alternativ för Sverige där de skulle debattera sina ståndpunkter i bland annat rasfrågan, judefrågan och frågan om revolution kontra reaktionär reform. Eller det var den presenterade förhoppningen i varje fall. Debatten uteblev eftersom att Alternativ för Sverige av okänd anledning ännu inte ens har svarat på den formella inbjudan till debatt som de fick mottaga under måndagen.

Då debatten inte blev av fick man istället mer tid för den årliga marknaden. Under strålande sol fick besökarna möjlighet att köpa alla möjliga spännande föremål, bland annat gamla böcker från 40-talet, prydnadssaker med nationalsocialistiska och urariska symboler, cd-skivor med nationell musik, kläder, och hemmagjorda bakelser.

Sedan packade man ihop marknaden och det var dags också för barnen att få tävla i sin egen femkamp. När detta var över, men de flesta barnen i alla åldrar lekte med varandra utomhus samlades de vuxna inne i lokalen för att lyssna på tal av Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg. Lindberg talade om valet i höst och listade tio olika anledningar till varför man ska rösta på Nordiska motståndsrörelsen. Bland annat bemötte han argument om taktikröstning och förklarade varför det inte finns någon vettig anledning att ”taktikrösta” på ett större parti.

Efter Lindbergs tal åt man grillat kött med potatisgratäng som middag. Senare på kvällen hölls det också en auktion där man auktionerade ut saker till förmån för Fånghjälpen. Kvällen avslutades sist med en trubadur som framförde live-musik.

Nordendagarna för det här året var således avslutat och folk började bege sig hemåt, men en del stannade kvar hela kvällen och även över natten för att fortsätta att umgås innan de också begav sig hem.

Mer skriftliga reportage, samt bilder och film från den lyckade tillställningen kommer publiceras på Motståndsrörelsen.se under den kommande veckan.

Titel:Nordendagarna 2022 Författad av:Victor Johansson Publicerad:2022-07-31 Uppdaterad:2022-08-01

Läs också: