1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig aktivitet i Silkesborg, Danmark

Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen genomförde en flygbladsutdelning i de centrala delarna av staden.

Under flera timmar trotsade en skara frihetskämpar vädret och ockuperade den stora gågatan i Silkeborg för att dela ut flygblad och få en pratstund med det danska folket om nutid, dåtid, krig och framtid. Aktivisterna erbjöd var förbipasserande ett flygblad, och de som ville ha en dialog om danskarnas framtid fick ett bra samtal, där de flesta höll med – trots temat: Att det vita folket måste bevaras!

Bland de dissidenter, som ändå lyckats räta på sin rygg tillräckligt mycket för att kunna tala från hjärtat, kommenterades det att aktivisterna borde lära av historien och överge nationalsocialismen. Det lät mer positivt från en äldre herre från Tyskland, som fick tillfälle att ta del av aktionen. När han insåg att motståndsmännen var nationalsocialister utbrast han:

– Nationalsocialism i Danmark!! Vackert!!

Även om ett antal individer på gågatan kverulerade om nationalistisk propaganda, så fanns där många andra som hyllade Motståndsrörelsens insatser.

Se en video från aktiviteten nedan:

Vill du se mer professionell film med våra danska kamrater kan du att ta del av den hyllningsvideo som en sympatisör skapat. Känsliga tittare varnas dock då materialet i den eventuellt kan bestrida den svenska lagen om hets mot folkgrupp och att du således trycker på länken på egen risk och utan vårt ansvar.

Titel:Offentlig aktivitet i Silkesborg, Danmark Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-10-04 Uppdaterad:2022-10-04

Läs också: