1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Rättegång och efterföljande aktivism i Jönköping

Tisdagen den 22 november samlades en del medlemmar från Näste 7 i Jönköping för att gå på politisk rättegång i Göta hovrätt.

Jonas Jensmark blev tidigare i år oskyldigt dömd för misshandel efter att ha knuffat undan en rabiat batikhäxa som följde efter och slog hejvilt mot nästets filmare och hans videokamera under en offentlig aktivitet i Vetlanda i början av 2021.

Domen baserade sig på tantens lögner om att det var kameramannen som hade följt efter henne (när det i verkligheten var tvärtom) och filmat henne 10 cm från ansiktet, och att hon då ska ha varit utsatt för ofredande av kameramannen. Tingsrätten valde att tro på hennes lögn och menade att hon, i och med att hon varit utsatt för brottet ofredande, hade rätt att bruka våld i självförsvar, och att Jonas därmed inte hade rätt till självförsvar mot henne.

Tingsrätten valde att döma med denna bisarra motivering trots att det inte finns någon dom mot kameramannen om ofredande, och trots att detta påhittade brottet inte ens har utretts av polisen.

Själva rättegången gick väldigt fort och var helt odramatisk. Man spelade upp inspelning på förhören från tingsrätten och sedan höll åklagaren och advokaten sina slutpläderingar. Jonas advokat påpekade mycket riktigt att tingsrättens dom baserar sig på en konstruerad verklighet och han vädjade till rätten att de skulle ge Jonas en rättvis prövning frikopplad från politiska fördomar. Huruvida rätten kommer följa denna uppmaning återstår att se. Rättegången avslutades och domaren meddelade att dom kommer att komma om två veckor.

Efter hovrättsförhandlingarna fortsatte kamraterna tisdagen med aktivism. Man genomförde en banderollaktion ovanför motorvägen i Jönköping i ungefär en timma under rusningstrafiken på eftermiddagen.

Titel:Rättegång och efterföljande aktivism i Jönköping Författad av:Naste 7 Publicerad:2022-11-25 Uppdaterad:2022-11-25

Läs också: