1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Fortsatt flygbladsutdelning i Vetlanda

Lördagen den 20 mars var Näste 7 återigen i centrala Vetlanda för att dela ut flygblad och markera mot terrordådet […]

Lördagen den 20 mars var Näste 7 återigen i centrala Vetlanda för att dela ut flygblad och markera mot terrordådet som ägde rum i staden två veckor tidigare.

Efter ungefär fem minuter dök en polisbil upp med två förvirrade poliskvinnor som försökte prata med flygbladsutdelarna. Tydligen hade de förväxlat Motståndsrörelsen med en annan grupp dissidenter som också bedrev aktivism i Vetlanda samma dag, och promenerade därför iväg för att leta upp dessa.

Många Vetlandabor tog glatt emot flygblad och en del stannade för att prata med motståndsmännen, men även rabiata meningsmotståndare stannade för att tjafsa. En särskilt rabiat batikhäxa försökte ta tag i en av motståndsmännens kameror och blev då tillrättavisad.

Efter att Motståndsrörelsen hade återupprättat ordningen på torget kunde aktiviteten fortsätta utan ytterligare störningar. Flera intressanta diskussioner uppstod. Kamraterna fick bland annat beröm av tidigare nämnda dissidenter som kom förbi för att prata med motståndsmännen.

En stund innan att aktiviteten avslutades dök de nu ännu mer förvirrade poliskvinnorna upp igen och gick då förbi motståndsmännen direkt in i gallerian. Antagligen passade de på att shoppa medan de väntade på förstärkning från riktiga poliser.

Flygbladsutdelningen i centrum avslutades och motståndsmännen åkte vidare för att fortsätta dagens aktivism. Man delade ut flygblad i ett villaområde i Vetlanda. När motståndsmännen var färdiga med denna aktivitet och var på väg mot eftersamlingen för dagen blev stannade av polisen som grep en av motståndsmännen, eftersom att det tydligen är ett brott att utöva självförsvar.

Övriga kamrater omgrupperade vid eftersamlingen och delade sedan på sig för att leta reda på sin gripna kamrat, som släpptes dagen efter.

Titel:Fortsatt flygbladsutdelning i Vetlanda Författad av:Naste 7 Publicerad:2021-03-24 Uppdaterad:2021-03-23

Läs också: