1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

En första advent i kampens tecken – offentliga aktioner i Näste 5

Banderoller, grön rök och fanor med tyrrunan på har under helgens gång präglat nästet.

Lördag

Helgens aktiviteter började den 26 november vid en bro strax utanför Borlänge. Under en relativt tät dimma ställde man upp med banderoll och fanor. Dagen bjöd på en hel del bilister där många av dessa var positiva och uppenbart glada över att få se en nationalsocialistisk uppvisning.

Dagens paroll var tämligen simpel. En banderoll med två riksrunor som omslöt orden ”Stoppa folkutbytet” hölls upp av aktivitetens deltagare. Trots banderollens enkelhet har orden stor betydelse.

”Vår rasliga överlevnad och frihet är det absolut viktigaste målet med Nordiska motståndsrörelsens politiska kamp.”

Vår väg, 2017, s. 8

Söndag

Dagen efter på första advent begav sig medlemmar och aktivister in till Gävle för att besöka Gävlebockens invigning. Ett stort antal aktivister hade nått fram till platsen en stund före evenemangets början för att på bästa vis kunna sprida organisationens propaganda. Med banderoll, ett par fanor och flertalet flygbladsutdelare kunde aktivisterna sprida ut sig och bli bekanta med invigningens besökare.

Under hela tiden som evenemanget pågick var Motståndsrörelsen på plats. Både när folkmassan ankom till platsen och begav sig till och från scenen var organisationens banderoll uppspänd för allmän beskådan. Aktivisterna och deras propaganda blev ständigt fotograferade och omtalade av folket på plats.

Flygbladsutdelarna fick nästan oavbrutet socialisera sig med den folkmassa som rörde sig omkring dem. Alltifrån nyfikna ungdomar till frågvisa pensionärer valde att interagera med de politiska kämpar som fanns på plats.

När mörkret väl började falla över Gävle så påbörjades aktivitetens sista del. Grön rök steg upp mot himlen och täckte delar av folkhavet men även utsikten mot bocken.

Efter att folkmassan som omslöt bocken än en gång blev påminda av organisationens närvaro började aktivisterna på plats att runda av. Man hälsade varandra farväl och förberedde sig för kommande dagar i Tyrrunans tecken.

Fler bilder och en kort filmsekvens från aktionen i Gävle kan ses i den rapporterande artikel som uppkom samma dag.

Titel:En första advent i kampens tecken – offentliga aktioner i Näste 5 Författad av:Naste 5 Publicerad:2022-11-29 Uppdaterad:2022-11-29

Läs också: