1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen på plats under julmarknaden i Odense, Danmark

Aktivister var där för att dela ut flygblad på uppdrag av Motståndsrörelsens Vinterhjälpen, samt för att dela ut presenter till barnfamiljer.

Motståndsrörelsen besökte i helgen den anrika H.C. Andersens julmarknad i landets tredje största stad, Odense. Julmarknaden är ett av stadens största och mest traditionsrika kulturutbud, som de senaste 17 åren har dragit upp till 50000 gäster årligen från in- och utlandet till det kullerstensbelagda torget mitt i Odense. Här befann sig Motståndsrörelsens aktivister i några timmar, medan de spred julstämning och önskade ett hav av människor en god vit jul.

Klädda i aktivistjackor och tomteluvor hade aktivisterna med sig flygblad från Vinterhjälpen, som är en hjälporganisation under Nordiska motståndsrörelsen, som samlar in saker till fattiga och hemlösa vita danskar. På flygbladet kunde man läsa vad nationalsocialism är och vad det är som samlas in till den behövande delen av vårt eget folk; vinterjackor, ullunderställ, vinterkängor, handskar, mössor, sovsäckar, liggunderlag och tält.

Hundratals flygblad delades ut till julmarknadens gäster med en uppmaning att skriva till [email protected] om de hittar något att skänka till Vinterhjälpens arbete.

Två säckar med julklappar togs också med, så att barnen på julmarknaden kunde få med sig något litet hem. Paketen slets snabbt upp av glada barn, samtidigt som föräldrarna fick ett flygblad och önskan om en god, vit jul.

Hur många som besökte julmarknaden den 10 december är inte känt, men gatorna var packade med folk, varav de allra flesta var positiva till att se Motståndsrörelsen och höra om både Vinterhjälpen och den nationalsocialistiska inriktningen. Väldigt få människor beklagade sig över synen av nationalsocialister på torget, däribland den välkände röde SF-medlemmen Karsten Hønge (Socialistiska Folkpartiet red.anm.), som blev våldsamt upprörd och högljutt sa till en aktivist: ”Jag har bara två ord att säga till dig! Dra åt helvete!” (SIC)

Lite förvirrade över toppolitikerns räknekunskaper, men i övrigt inte vidare påverkad av marxistens skränande, fortsatte aktiviteten. Under timmarna på julmarknaden blev det många bra samtal med människor, varav många särskilt verkade stödja viljan att hjälpa våra egna i nöd, snarare än att skicka ut hjälpen ur landet.

Polisen kom förbi på ett kort besök på torget, men kastade bara en snabb blick på en aktivists jacka innan de försvann igen utan att ta kontakt.

Allt som allt var det en bra lördag på H.C. Andersens julmarknad i Odense, både för aktivister, Vinterhjälpen och Nordiska motståndsrörelsen. Vinterhjälpen räknar med att dela ut vinterhjälp så snart donationer kommer in. Redan nu önskas dock en riktigt god, vit jul!

Titel:Motståndsrörelsen på plats under julmarknaden i Odense, Danmark Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-12-15 Uppdaterad:2022-12-15

Läs också: