1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kampåret 2022 – vem och vad var störst och bäst?

Den ultimata sammanställningen över Nordiska motståndsrörelsens svenska kampår. De mest aktiva kommunerna listade tillsammans med de bästa aktionerna i text, bild och film.

Så har en vecka gått in på det nya året och jag har äntligen räknat och sammanställt all statistik från 2022. Kamprapporterna och artiklarna på löpsedeln med basaktivism, offentliga aktioner, torgmöten, vildmarksstrapatser, kampsportsträning och mycket, mycket mer, från Skåne till Norrbotten.

Det svenska kampåret 2022 har givetvis kantats av valet som gick av stapeln i september, men för en bred kamporganisation som Nordiska motståndsrörelsen, där partiverksamheten bara utgör en del av verksamheten, har det givetvis hänt betydligt mycket mer än vad som kan härröras dit. Den verkliga motståndskampen sover nämligen aldrig, den ändrar bara till viss del form utifrån förutsättningarna för dagen.

2022 har sett till kvantitet varit ett mer aktivt år än vad 2021 var och vad gäller offentlig aktivism där våra aktivister stått på gator och torg för att dela ut flygblad och föra diskussioner med folket eller på brofästen med banderoller, fanor och rökgranater, så har det faktiskt bara varit ett enda år tidigare i organisationens 25-åriga historia då det bedrivits så många aktioner. I snitt har en offentlig aktion varannan dag genomförts någonstans i Sverige.

Totalt sett under året, och inräknat mer än bara offentliga aktioner, så har en bra bit över 1100 aktiviteter ägt rum fördelade över 739 kamprapporter och hundratals artiklar på löpsedeln. Då runt 20% av dessa aktiviteter varit välplanerade aktioner och inte bara flygbladsutdelningar i villaområden eller affischeringar och dylikt kvarstår alltså tydligt den medvetna trenden sedan föregående år, där vi jämfört med tidigare år valt att satsa mer på kvalitativ aktivism än basaktivism – även om det sistnämnda fortfarande inte på något vis är frånvarande.

De många aktiviteterna har förutom i de fyra valkommunerna bedrivits i ytterligare över 100 olika kommuner och på runt hälften av orterna där vi varit aktiva har det bedrivits aktivism regelbundet under flera tillfällen.

Ifall någon trodde något annorlunda är det alltså fortfarande extremt tydligt att Nordiska motståndsrörelsen totalt dominerar den nationella rörelsen i Sverige och då har det dessutom också genomförts hundratals aktioner även i Danmark, Norge och på Island som inte räknats med i denna rapport. Även i Finland står motståndet glädjande nog starkt trots organisationsförbud.

De mest aktiva kommunerna

1.Stockholm

2. Vetlanda
3. Örkelljunga
4. Ludvika
5. Göteborg
6. Jönköping
7. Luleå
8. Västerås
9. Karlstad
10. Eksjö

11. Linköping
12. Munkedal
13. Nässjö

14. Örebro
15. Eskilstuna
16. Sundsvall
17. Gävle
18. Sollentuna
19. Sandviken
20. Karlskoga

Våra medlemmar och aktivister i Sveriges huvudstad har verkligen fått ligga i under året för att lyckas kamma hem den prestigefyllda segern också i år. Det är faktiskt tredje året i rad nu som Stockholm är Sveriges mest aktiva kommun och för det förtjänar våra medlemmar där stående ovationer med armar saluterande i olagliga vinklar!

På andra, tredje och fjärde plats hittar vi föga oväntat tre av kommunerna där vi ställde upp i valkampen. De anslutna på dessa orter har genomfört den storslagna valrörelsen på respektive ort i stort sett utan någon hjälp annat än från nästeskamrater och för detta förtjänar de verkligen all respekt.

Rikets andra stad, Göteborg, kniper femte platsen tätt följd av småländska Jönköping och norrländska Luleå. Allihopa klassiskt högaktiva kommuner. Mycket bra arbetat av lojala kämpar som ser till att hemkommunen fortsätter toppa listan år efter år!

Västerås på plats åtta utgör årets nykomling jämfört med förra året, och kommer nu upp på den prestigefyllda listan i sällskap med Linköping på plats 11 och Nässjö på plats 13.

Tack alla som tackas bör för kampåret 2022… För resten av den meningen kan du nu läsa i grön text om du tillhör Näste 1 och istället i röd text om du tillhör något annat näste än vinnarnästet:

…och för att du hjälpt oss att bli listetta för tredje året i rad. Fler år ska det väl bli, eller hur Bäste 1!? De andra har ingen chans!

…men nu får det väl ändå räcka med huvudstads-dominans. 2023 ska vi ta mig tusan peta ned dem – nu ökar vi för Stockholm ska inte få vinna igen!

Vad är det för typ av aktioner som genomförts runtom i landet under året då och vad har mer hänt som vi kommer att minnas kampåret 2022 utifrån? Topp 20-listan över de aktioner och händelser som enligt mig borde vara de mest minnesvärda ur en svensk motståndsmans perspektiv följer nedan.

De 20 mest minnesvärda händelserna 2022 (ur ett svenskt perspektiv):

1. Valkampen 2022 – ett revolutionärt val

Vi ställde upp till kommunvalet och bedrev gedigna propagandakampanjer i Ludvika, Munkedal, Vetlanda och Örkelljunga. Även i Stockholm bedrevs det en omfattande offensiv i samband med valet och en hel del aktivism av denna karaktär fick vi också beskåda i exempelvis Luleå och Jönköping.

I Ludvika och Vetlanda bedrevs det så mycket offentlig aktivism att vi med säkerhet kom att normaliseras så pass mycket att människor som är negativt inställda till de nordiska folkens överlevnad inte ens orkade bry sig längre. Vi pratar om daglig aktivism i veckor i de centrala delarna av städerna med flygblad och diskussioner. Ofta även med banderoller och massiva valtält som fick de andra partierna att bli gröna av avund.

Örkelljunga låg, anpassat till kommunens mindre storlek, inte långt efter och här var det framförallt det totala dominerandet av Örkelljunga-dagarna som fick många människor att inte kunna undgå organisationen, men också släpvagnsaktioner, deltagande på musiktillställningar och en socialdemokratisk grillafton. Sedan blev det lite slagsmål också, men om detta kan du läsa mer under punkt 8 på denna lista.

Även i Munkedal syntes och hördes vi, men med den överlägset mest uppmärksammade aktiviteten i form av en motdemonstration som du kan läsa mer om under punkt 4 på denna lista.

I Stockholm bedrevs det offentlig aktivism på Sergels torg vid ett par tillfällen med enormt intresse från allmänheten som följd, det hölls aktion utanför riksdagen och den förre statsministern buades ut i Botkyrka.

I Luleå och Jönköping hölls flera torgmöten, där den senare staden stod för de mest uppmärksammade aktionerna exempelvis genom att aktivister höll tal från en båt som körde runt i hamnen och en annan gång som en del i att Näste 7 höll torgmöten i fyra olika kommuner på en och samma dag.

Kommun- och rikspolitik formulerades och presenterades tillsammans med omfattande kandidatintervjuer och häftiga valfilmer på en specialbyggd valsida som IT-avdelningen kan vara stolt över.

Sedan var det ju det här med AfS också. Under valrörelsen skickades en officiell förfrågan om debatt till partiet från Motståndsrörelsen, dels med syfte att skapa positiv uppmärksamhet som skulle gynnat oss båda, men framförallt för att reda ut om AfS faktiskt utgör ett sunt alternativ för nationella eller inte genom att reda ut vissa frågor där de varit otydliga. Dessvärre kom de att bevisa att de inte är det genom att på ett tämligen otrevligt vis tacka nej.

Än om valkampen gick som förväntat och inte bjöd på några mandat lyckades vi ändå med vårt uppsåt – att synas och höras mest av alla partier där vi ställde upp. Valkampen 2022 är den mest minnesvärda händelsen under året där vi lyckades knyta nya kontakter och få massvis av människor att få upp ögonen för organisationen. Sedan att det var förbannat kul också, det var såklart en välkommen bonus!

2. Enorm demonstration mot vaccin-pass

Covid 19-repressionen nådde i slutet av 2021 nya gränser då vaccinpass infördes för att få delta på vissa privata evenemang och för att få arbeta i vissa kommuner. I början av 2022 rådde överhängande hot om att det skulle utökas ännu mer. Även om det inte varit självklart för Nordiska motståndsrörelsen att agera storskaligt i Covid-frågan tidigare så blev det verkligen det nu när den vita arbetarens friheter kränktes om denna vägrade dansa efter systemets pipa och vi dessutom kände ett behov av att visa upp att det finns ett organiserat motstånd, inte bara mot vaccin-pass, utan mot hela det förljugna etablissemanget.

Sagt och gjort. Bland 10 000 deltagare lyckades vi hamna mitt i centrum med våra banderoller. Bland 10 000 deltagare var det våra flygblad som skapade nyfikenhet och fick flertalet människor att komma fram till oss för att ge en stödjande klapp på axeln eller be om flygblad också åt en kompis. Bland 10 000 deltagare var det vi som hamnade på löpsedlarna i PK-pressen och fick allra mest uppmärksamhet för vårt deltagande.

Inte nog med uppmärksamheten så upphörde dessutom systemets krav på vaccin-pass och de flesta övriga restriktioner nästan direkt efter demonstrationen. Givetvis tror jag inte det berodde uteslutande på demonstrationen, men att den största politiska manifestationen i Sverige under 2000-talet och med revolutionära nationalsocialister mitt i centrum av den, påverkade systemet – det ser jag som en självklarhet. Motstånd lönar sig!

3. Blixtdemonstrationen i Norges huvudstad Oslo

Från ingenstans dök uniformerade nationalsocialister upp mitt i centrala Oslo. I marschtakt med fanor, trumma och slagord gick Nordiska motståndsrörelsen längs paradgatan och fram till riksdagshuset där ett tal hölls för flera människor som stannade upp för att lyssna.

Efter talet fortsatte demonstrationen mot det av Antifa ockuperade så kallade Blitz-huset, men på grund av att ungefär halva Norges polis hade mobiliserats till platsen och bröt mot den norska demonstrationsfriheten (genom att stoppa en pågående demonstration) lyckades vi inte ta oss dit. Istället uppstod konfrontationer med polisen och till slut kunde flertalet av våra aktivister gripas. De som inte hade norskt medborgarskap utvisades från landet.

Trots att denna lista utgår från ett svenskt perspektiv vore det felaktigt att inte ha med denna aktion i Norge högt upp på listan. Inte framförallt för att det deltog en del svenskar, utan med anledning både av att det under denna dag skrevs nordisk nationalsocialistisk historia och för att demonstrationen gav massiv uppmärksamhet, inte bara i Norge, utan i hela Norden.

Det var första, men inte sista, gången som nationalsocialister marscherade genom och höll tal i de allra mest centrala delarna av Oslo sedan 1940-talet. Systemet togs på sängen och blev komplett överraskade och oavsett att vi senare greps när det kallats in förstärkning, så går det inte att förneka att detta var en av de mest lyckade nationella aktionerna hittills under 2020-talet!

4. Motståndsrörelsen motdemonstrerar

Även om vi normalt sett fokuserar på att föra fram vårt eget budskap snarare än att säga emot andra, så är det inget nytt att vi motdemonstrerar mot folkfientliga krafter, men under 2022 togs det verkligen till en ny nivå. Vid flertalet vitt skilda tillfällen, fanns motståndsmän på plats för att stå upp för sanning och rätt när lögnkäftarna glappade.

Vi fanns på plats i Munkedal när Vänsterpartiet anordnade en demonstration mot att Nordiska motståndsrörelsen ställde upp i valet (verklig demokrati det) och vi kom att äga hela dagen genom att överrösta, stå i vägen för och håna dem då de demonstrerade mot oss utan att våga diskutera med oss.

Vi fanns på plats i Eksjö när de olika lokalpolitikerna arrangerade en skendebatt för att visa folket att det finns ett verkligt politiskt alternativ och som de inte ens vågar ta debatten med.

Vi fanns på plats i Nacka tillsammans med olika miljögrupper när politikerna röstade igenom i kommunfullmäktige att naturområdet Ryssbergen ska avvecklas till förmån för bland annat nya bostäder som såklart inte hade behövts om det inte vore för massinvandringen.

Vi fanns på plats i Stockholm, både under den internationella kvinnodagen när vänstern demonstrerade och en handfull av våra aktivister stod upp för verklig nordisk kvinnofrid mot hundratals marxister och när krigshetsar-alliansen Nato höll övning och parkerade sina båtar i Stadsgårdskajen och Frihamnen.

Näste etts Nato-aktion i Stockholm den fjärde juni.

Även om vi givetvis inte har resurser för att kunna visa oss precis överallt där folkets fiender höjer rösten så ska de åtminstone veta att risken alltid finns att vi dyker upp som gubben ur lådan!

5. På Nordens topp och i massvis av annan vacker och utmanande natur

Precis som i vanliga fall har massvis av aktiviteter genomförts i sjumilaskogar, på vandringsleder, höga bergstoppar och genom djupa dalar och i en och annan sjö även under 2022.

Bland mycket annat har det badats isvak i södra Dalarna och sjön Rämen, det har vadats i meterdjup snö i Snöbergets naturreservat i Norrbotten och genomförts svåra prövningar i Rold Skov i Danmark.

Framförallt har Nordens högsta topp, Galdhöpiggen, bestigits tillsammans med andra svårare men lägre toppar i Jotunheimens nationalpark i Norge – av en aktivist i bara sandaler för den där lilla extra utmaningen.

Även Storbritanniens högsta topp, Ben Nevis, erövrades av aktivister med tyrrune-fana i högsta hugg – något som för övrigt fick säkerhetspolisen MI5 att ta till med politiska trakasserier mot nationalsocialisterna.

6. Torgmöte i Skellefteå efter att en tioårig flicka brutalt misshandlats och våldtagits av en afrikan

Så snart den förskräckliga tragedin var ett faktum; ett flickebarn som lekte på lekplatsen hade slagits sönder och samman och våldtagits av ett monster som inte ens borde ha befunnit sig inom Nordens gränser, började Motståndsrörelsen att planera sin aktion. Med bestämda kliv intog man sedan centrala Skellefteå för att förmå folket att mobilisera sig till motstånd genom brandtal och specialframtagna flygblad.

Någon kanske tycker att man utnyttjar en tragisk situation? Möjligtvis är Nordiska motståndsrörelsen den enda grupperingen i Norden som med huvudet högt kan bedriva aktivism just runt en händelse som denna utan att det ska ses som populistiskt då vi i årtionden varnat för utvecklingen och försökt få folket att vakna. Sorgligt nog har folket ännu inte valt att ta åt sig och därför blir tragedier i mångkulturens tecken allt vanligare och vårt uppmärksammande av desamma bestående.

7. 1 maj – offentlig aktivism för vita arbetare i hela Norden

Parollen för Nordiska motståndsrörelsens traditionella 1 maj-firande var för andra året i rad ”Vita arbetare byggde detta land, vita arbetare kan ta tillbaka detta land!”. Varför ändra ett vinnande koncept?

Dagen kom också att officiellt inleda valkampen genom att det utannonserades torgmöten dit offentligheten bjöds in för att komma och lyssna i centrum av Ludvika, Munkedal och Vetlanda. Under flera dagar spreds flygblad och affischer för att mobilisera ortsborna till deltagande. Flera talare fanns på plats på varje ort för att tala till folket och i framförallt Ludvika fanns det en hel del åhörare på plats.

Utöver dessa tre mycket lyckade förannonserade torgmöten hölls också spontana torgmöten på ett par olika platser i både Örkelljunga och Luleå, samt i Kongsvinger och Elevrum i Norge och i Ry, Danmark.

Under 1 maj genomfördes det dessutom offentliga banderollaktioner, anordnades mindre motdemonstrationer mot sossarna på ett par platser och bedrevs basaktivism i samtliga nordiska länder. Allt som allt ett värdigt firande av de som byggde Norden!

8. Antifascister har slagits tillbaka

Vid varje tillfälle då vår organisation attackeras eller kränks över en oacceptabel nivå, kommer vi nyttja vår rätt till självförsvar och slå tillbaka med den mängd våld som situationen kräver. Detta har skett vid några tillfällen under året där jag menar att det finns tre tillfällen som sticker ut och är mer minnesvärda än andra.

Sista natten innan valdagen tas antifascister på bar gärning när de river ned valplakat i Örkelljunga. De är uppkäftiga och uppträder hotfullt i sina maskeringar mot den ensamme motståndsmannen som stannat till bredvid kretinerna med sin bil. En stund senare har de röda skingrat sig och ytterligare en nationalsocialist har kommit till förstärkning. Plötsligt är alltså oddsen betydligt mer jämna och rödingarna konfronteras. En man och dennes flickvän flyr platsen, men flickvännen hinns ikapp och tacklas till marken samtidigt som ”mannen” fortsätter fly hals över huvud utan att ens en enda gång titta sig bakåt efter flickvännen. Tråkigt nog arresteras snart våra två kamrater som får sitta häktade i en månad innan de sedan döms till fängelse.

I Stockholm på morgonen inför att AfS ska hålla ett utannonserat torgmöte i Rålambshovsparken upptäcks antifascister som sätter upp folkfientlig propaganda av aktivister från Motståndsrörelsen. När de röda får syn på våra aktivister ger de bort all sin propaganda och även en plånbok och springer sedan allt vad de orkar från platsen. Ibland behöver det alltså inte ens användas något våld för att ”slå” tillbaka. Den redan uppsatta rödingpropagandan kunde efter detta i godan ro ersättas med nationalsocialistisk dito.

Under en banderollaktion över riksväg 73 i huvudstaden stannar plötsligt en cyklande vänsterbliven individ framför aktivisterna för att först skrika glåpord och sedan gå till fysiskt angrepp med en spark. Om det var världens dummaste eller modigaste röding kan diskuteras, men givetvis tillrättavisades han. Av någon outgrundlig anledning sprang han sedan från platsen och kvarlämnade sin cykel hos aktivisterna.

2022 var uppenbarligen inte vänsterns år. Alerta, alerta!

9. Blixtdemonstrationen i Lysekil

Efter att flertalet rapporter inkommit om hur främlingsgäng terroriserat lokalbefolkningen i den lilla västkustska staden Lysekil dök ett större antal aktivister från Nordiska motståndsrörelsen upp dagen innan 1 maj. Ledda av tyrrune-fanor och en banderoll med parollen ”Stolt vit ungdom – anslut er!” genomförde maskerade aktivister en blixtdemonstration genom staden med agitation och flygbladsutdelning på torget.

I och med denna lyckade manifestation där polisen överraskades totalt tog också Motståndsrörelsen officiellt på sig kampanjen Stolt vit ungdom som jag kommer in på mer under nästa punkt.

10. Stolt vit ungdom

Den mest aktiva nationella ungdomskampanjen, om inte någonsin så i varje fall på år och dar, Stolt vit ungdom, togs över av Nordiska motståndsrörelsen som varit en av drivkrafterna ända sedan dag ett. Detta efter att i nästan ett års tid ha bedrivit omfattande nationell, men partipolitisk obunden, aktivism riktad till ungdomar.

Vi kunde på Motståndsrörelsen.se stolt rapportera om att affischer, klistermärken och sprejmålningar i stora mängder applicerats på över 60 olika orter och specifikt på skolor och andra platser där ungdomar ofta rör sig.

Utöver den fysiska aktivismen har det också skapats flera videos i kampanjens namn där vissa fått många tusen visningar, framförallt på Tik Tok.

Istället för att skrotas lever alltså kampanjen vidare, men nu i regi av Nordiska motståndsrörelsen, och är du en stolt vit ungdom borde du verkligen ansluta dig!

11. Interna aktiviteter i världsklass

Under 2022 firade Nordiska motståndsrörelsen sitt 25:e aktiva år sedan grundandet 1997. En fantastisk tillställning i både nostalgins och framtidstrons tecken med tal, trubadur, folkmusik och påkostad trerätters-middag för speciellt utvalda kämpar.

Enligt tradition anordnades också det öppna arrangemanget Nordendagarna för nionde året i rad med familjeaktiviteter, marknad, tal och den fysiska tävlingen Årets nordman som 2022 vanns av den mångåriga aktivisten Niklas Norling. Jag har deltagit under åtta av de nio tillställningarna och känner varje gång att det kan ha varit det bästa arrangemanget någonsin – så kan det även ha varit 2022.

Förutom dessa bägge större rikssamlingar har det givetvis anordnats mängder av månadsmöten, nationaldagsfiranden, julbord, kampsportsträningar, studiecirklar och mycket, mycket mer över hela Norden och där den kanske mest minnesvärda mindre tillställningen var en folkdansafton i Näste 2.

12. I folkbildandets tjänst

Utöver alla de interna tillställningar som listades under den föregående punkten så har det också hållits massvis av föredrag och utbildningar under året. Exempelvis höll jag själv en föredragsturné om Horst Wessel och kampen i Tyskland på 30-talet och Pär Öberg har talat om självkänsla vid minst ett par olika tillfällen.

Ännu större och viktigare blir det såklart när vi kan utbilda folket, de delar som ännu inte ingår i det aktiva motståndet och det gjorde vi under 2022 förutom via poddar som Ledarperspektiv också genom ytterligare en föredragsturné av mig där allmänheten bjöds in via flygblad, affischer och sociala medier i Ludvika, Munkedal och Vetlanda. Även om man önskat att antalet utomstående som vågat dyka upp var högre så knöts det ändå värdefulla kontakter och/eller rekryterades nya personer på samtliga platser i samband med att jag pratade om det stora folkutbytet.

Vill du som utomstående delta på föredrag i Nordiska motståndsrörelsens regi nu under 2023 uppmanas du att hålla regelbunden koll här på motståndsrörelsen.se.

13. Omgiven av fiender

I början av 2022 släpptes dokumentärserien Omgiven av fiender på Viaplay efter att ett filmteam följt mig och en del andra medlemmar under en tid och genomfört flertalet omfattande intervjuer. Att medverka i dylika projekt är alltid en chanstagning där man såklart hoppas på att få framkomma någorlunda objektivt. Så blev inte fallet denna gång, istället visade sig serien vara full av smutsig propaganda i sitt försök att koppla Motståndsrörelsen till terrorism och kriminalitet och de många långa timmarna med uttalanden från oss representanter för ljuset klipptes ned till minuter.

Skärmpdump från Viaplay.se.

Dokumentärens namn skulle visa sig anspela åtminstone delvis på att en före detta officiell representant för Motståndsrörelsen deltog med massiva lögner i utbyte mot sin kvart i rampljuset. Epitetet förrädare kunde således tilläggas till alkoholisten Jimmy som självklart tydligt kom att fördömas av hela den nationella rörelsen för sitt försök att skada densamma.

Omgiven av fiender som inte rekommenderas att ses av någon, ledde trots allt till en hel del uppmärksamhet och nya människor som intresserade sig för Motståndsrörelsen.

14. På gatorna i Danmarks näst största stad Århus

Danmarks näst största stad är inte lika mäktig som Norges största, men att det genomfördes en mycket lyckad blixtaktion i den ökänt mångkulturella rödingstaden Århus är ändå väl värt en listplacering. Under de timmar som Motståndsrörelsens aktivister intog staden hölls det tal på tre olika platser.

Aktiviteten var en överraskningsdel av de danska Aktivistdagarna som pågick samma helg med bland annat tal och umgänge.

15. Nordiska motståndsrörelsen i världen

Nordiska motståndsrörelsen har ett gott internationellt kontaktnät som vi underhåller bland annat genom podcasts med intervjuer så som i Nordic Frontier och Landsmenn, samt genom att vi deltar på olika arrangemang av andra organisationer utomlands.

Under 2022 befann sig en delegation av aktivister från organisationen exempelvis på Lukov-marschen i Bulgarien, på 612-marschen i Finland och på konferens med Patriotic Alternative i Storbritannien.

Tillsammans med den sistnämnda organisationen och en del andra världen över, genomfördes också aktivism på ursprungsbefolkningens dag, i Norden i runt 20 olika kommuner.

16. Terrorattacken (ja, nästan då) vid Gävlebocken

Vi deltog under folkfesten på invigningen av Gävlebocken för att under flera timmars tid dela ut flygblad och diskutera med både folk och fä. En lyckad och bra offentlig aktion som blev riktigt minnesvärd då lokalmedia efteråt antydde att Gävle-borna hade tur denna gång att det bara delades ut flygblad eftersom att det lika gärna kunnat ske en terrorattack av Nordiska motståndsrörelsen…

17. Rättegångar utöver det vanliga

Inget kampår är komplett utan att spendera tid i rättssalen för mer eller mindre absurda anklagelser. Tre förhandlingar stack sannerligen ut utöver det vanliga under 2022.

Pär Öberg deltog som vittne i en förhandling där terror-dömde Anders Behring Breivik önskade få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Öberg kallades av Breiviks advokat för att svara på frågan om han kunde tänka sig att brevväxla med Breivik. Detta svarade Öberg ja på, även om han inte önskar hylla de dåd Breivik utförde på Utöya.

94-årige Vera Oredsson tvingades till rätten som äldsta person att någonsin åtalas vid Falu tingsrätt. Åklagaren ville sätta dit den tidigare ostraffade gamla kämpen för att hon i en läsarkommentar i tidningen Nordfront skrivit att hon tyckte personer som släpade med sina barn till Pride-tåg för att titta på nakna människor var äckliga. Glädjande nog friades hon, men att det ens gick till tingsrättsförhandling är såklart totalt verklighetsfrånvänt.

Motståndsrörelsen.se fälldes däremot för att ha visat upp bilder på när en laser projicerat att förintelsen är en bluff på Malmö synagoga. Den fällande domen är anmärkningsvärd och har givetvis överklagats, men kommer om den fastslås i hovrätten, med stor sannolikhet att användas prejudicerande framåt för att på sikt olagligförklara ifrågasättande av den officiella versionen av Förintel$en.

18. Fantastisk respons på Summer meet i Västerås

Vi har besökt många bilträffar under året för att sprida propaganda då det nästan uteslutande är vita män som deltar på dessa och vi därför får mycket sympatier för vår politik.

Under två dagar i rad fick Motståndsrörelsens aktivister känna sig som rockstjärnor när de bedrev offentlig aktivism i samband med den enormt välbesökta bilträffen i Västerås. Nationalsocialisterna älskades av alla utom av polisen som troligtvis avskyddes av alla utom polisen själva!

19. Nordens farligaste man (igen)

För andra året i rad hängdes jag ut som en av världens farligaste människor av den politiska lobbygruppen Counter Extremism Project. Tillsammans med ledande företrädare för Al Qaida och ISIS pekades jag själv och Robert Rundo från Rise Above Movement ut som extremt farliga individer. En uppsjö av lögner blandades med ett fåtal sanningar för att motivera den vansinniga hedersutnämningen.

20. 30 november

Efter att ha deltagit på ett annat nationellt arrangemang i huvudstaden till minne av Karl XII höll vi en egen blixtaktion med tal och gröna rökgranater. Dagen avslutades med polisbevakad sightseeing runtom i Stockholm, exempelvis utanför Stockholms Stora synagoga.

Avslutningsvis

Även om den fantastiska valkampen alltså fick komma att toppa listan, så har det bevisligen också hänt en hel del under året som inte överhuvudtaget berört valet. Det kommande året kommer med andra ord med största sannolikhet garanterat att bli högaktivt trots att det inte är något valår. Jag kan dock inte lova er att 2023 kommer bli mer aktivt rent kvantitativt räknat, då vi under året kommer att fortsätta arbeta stenhårt med det arbete vi påbörjat de senaste åren; att höja kvalitén på organisationen och de aktiviteter vi genomför.

Vad jag däremot kan lova er, det är att det kommer bli ett år där vi gör precis allt vi bara kan för att ta det nordiska folkets sanna motståndsrörelse till nästa nivå. Sitter du på bänken och läser detta är det på tiden att du gör slag i saken och ansluter dig du också för att hjälpa till!

Jag avslutar artikeln med ett citat från det tal jag höll till nationen under Nyårsafton:

Som vi varit väldigt tydliga med kommer vi inte att nå någon massiv framgång med Motståndsrörelsen så länge folket i Norden har ett stort ekonomiskt och materiellt välstånd. Nej, istället måste det först bli avsevärt mycket värre före det kan bli enormt mycket bättre.

Men, vad händer då om svenska barnfamiljer inte längre har råd att betala sina skyhöga elräkningar, eller om de trots att de betalar får sin el avstängd under långa perioder på grund av så kallad överbelastning i elnätet?

Vad händer när de ständigt växande främlingsgängen med anledning av el-kaoset passar på att stjäla, skövla och förstöra ännu mer än vanligt?

Vad händer om kriget också når oss för att folkförrädare i riksdagen tvunget ska dra in oss i NATO:s krigspakt?

Vad händer om den stora finansiella krisen blir ett faktum, med konkurser på löpande band och massarbetslöshet som följd?

Jag säger inte nödvändigtvis att något av detta kommer att ske 2023, men jag säger att det helt klart finns mörka moln på horisonten. Mörka moln som, om vi är starka nog och även du som lyssnar på detta gör allt vad du kan för att stödja oss, kan vara det som förebådar en ny och bättre gryning!

Titel:Kampåret 2022 – vem och vad var störst och bäst? Författad av:Simon Lindberg Publicerad:2023-01-09 Uppdaterad:2023-01-10

Läs också: