1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen intog Borås

Idag den 14 januari hölls en offentlig aktion i stadens centrala delar.

Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen möttes upp i utkanterna av staden klockan 11:00 på lördagen för genomgång och en del förberedelser. SMHI hade utlovat regn klockan 14:00, men det fanns alltså gott om tidsutrymme innan detta skulle ske. I närheten av Borås centrum klockan 11:10 stod dock regnet som spön i backen!

Längs Borås huvudgata, Allégatan, marscherade aktivisterna i två led – ledda av Tyrrune-fanor. Man syntes långväga längs gatan och fick både tummen upp och uppmuntrande tutningar under marschen.

Efter två tredjedelar vek man av ned mot Stora torget och ställde upp framför Rådhuset. På grund av det tråkiga vädret togs beslut om att inte hålla det anförande som egentligen stod på dagordningen, det kändes helt enkelt inte rätt att blöta ned ljudsystemet för fem personer på torget. Istället fortsatte aktivist-tåget en bit nedåt över torget för uppställning i korsningen Torggatan/Västerlånggatan, som åtminstone var något mer trafikerad.

Efter att man stått uppställda ett tag slutade regnet falla och solen sken istället på de rakryggade motståndsmännen och mer folk vågade sig ut på gatorna efter att ha stått intryckta i affärer och restauranger i skydd från regnet.

Flera män och kvinnor tog emot blad och vissa stannade för att samspråka. Det kom även ut folk direkt ifrån gymmet som gick ned till aktivisterna endast för att hämta flygblad. En observation var också att det var oproportionerligt många unga kvinnor som attraherades av flygbladet med rubriken Blod och Jord och som gärna stannade till en stund för att prata om problemen de har som just unga kvinnor i ”mångkulturella” Borås.

Efter cirka två timmar och hundratals utdelade flygblad till både motorburna och gåendes förbipasserande avslutades aktiviteten.

Titel:Motståndsrörelsen intog Borås Författad av:Naste 2 Publicerad:2023-01-14 Uppdaterad:2023-01-15

Läs också: