1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordiska motståndsrörelsen donerar till Nya Dagbladets kamp mot bankväldet

Efter att tidningens bankkonton stängts ned i ett led av politiska trakasserier har Motståndsrörelsen bistått med ett bidrag.

Alternativmedian Nya Dagbladet krävdes av sin bank, Länsförsäkringar Bank, på underlag för 269 olika transaktioner och i väntan på detta stängdes kontot som tidningen haft i flera år. Det hela sker i enlighet med lagen om penningtvätt och finansiering av terrorism – ett verktyg som bankerna ofta nyttjar för att tillsammans med den politiska makten försöka tysta politiskt inkorrekta aktörer såsom media och politiska organisationer.

Nya Dagbladet har nu lämnat in underlaget på flera hundra sidor till sin bank, men har fortfarande inte fått tillbaka sitt konto och har också problem med att öppna konto hos andra banker, vilket gör att man nu har problem att betala nödvändiga utgifter för tidningen trots att man egentligen har de likvida medlen. Situationen har försatt tidningen i ett allvarligt läge och man ber nu om donationer för att kunna undvika konkurs.

Skärmdump från nyadagbladet.se.

I fredags överförde Nordiska motståndsrörelsen 10 000 kr till tidningen Nya Dagbladet, en donation som förhoppningsvis kan hjälpa tidningen att betala någon av sina obetalda fakturor och hålla sig flytande ett tag till.

Nordiska motståndsrörelsen var den kanske första laglydiga föreningen och möjligtvis fortfarande det enda registrerade politiska parti som drabbats av bankväldets försök att krossa reell politisk opposition.

I samband med att Motståndsrörelsen blev av med sina konton samlades en hel del pengar in från givmilda medlemmar och sympatisörer för att använda i kampen mot bankväldet. Som ett led i detta har jurister anlitats och man har försökt få till en stämning, något som dessvärre hittills inte varit möjligt. Som ett annat litet led skänks denna donation till Nya Dagbladet med anledning av deras utomordentliga rapportering om bankerna och deras ljusskygga förehavanden.

Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg kommenterar:

– Det spelar i detta sammanhang inte särskilt stor roll att Nya dagbladet inte helt och hållet står på samma sida som oss ideologiskt. Vi ger ett symboliskt bidrag till vår fiendes fiende med hopp om att det ska kunna hjälpa till åtminstone något och att vi med detta också kan uppmuntra fler personer oavsett politiskt läger att stå upp för de som drabbas av den totalitära liberala demokratin.

Fallet Nya Dagbladet diskuterades också i det senaste avsnittet av Nordiska motståndsrörelsens officiella podcast Ledarperspektiv.

Titel:Nordiska motståndsrörelsen donerar till Nya Dagbladets kamp mot bankväldet Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-01-16 Uppdaterad:2023-01-16

Läs också: