1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

”Förintelsen är en bluff” – massiv kampanj i hela Norden

UPPDATERAD 28 JAN KL 11:15. Igår var det Förintelsens minnesdag och Nordiska motståndsrörelsens aktivister har i flera länder bedrivit motpropaganda för att få människor att reagera.

Artikeln uppdateras utifall fler rapporter skulle inkomma.

Uppdatering 2023-01-28, 11:15: Ett par senare rapporter har trillat in under natten och morgonen och vi kan därför lägga till banderoller i Tanum och Karlstad till listan av kommuner där det bedrivits aktivism, liksom lägga till ytterligare en ny bild också från Bergen, Norge, där det även där utöver den övriga aktivismen satts upp banderoller.

Uppdatering 22:40: Även i Gislaved och Munkedal har det satts upp banderoll med dagens tema. I Bergen, Oslo, har det skojats mer med tvål och även skruvats upp metallskyltar med det viktiga budskapet. Aktivismen och bilderna är tillagda under summering, men en kortfilm från Bergen bjuder vi dock på redan här:

Uppdatering 21:05: Banderoller rapporteras nu också ha satts upp i Gävle, Karlshamn, Karlskrona, Ronneby, Sandviken, Sölvesborg och Uddevalla. Affischering har utförts också i Norges huvudstad Oslo samtidigt som fler tvålar ska ha använts. Kommunerna är adderade till sammanställningen och nya bilder är tillagda.

Uppdatering 19:20: Fler rapporter om ytterligare banderoller uppsatta på olika platser i Stockholms och Jönköpings kommun har kommit in under dagen. Nytt är även att det satts upp i Sollentuna, Vetlanda och Akureyri på norra Island. Samtliga dessa orter är nu inkluderade i den nedanstående summeringen.

Summering

Hitintills har det inkommit rapporter om att det bedrivits aktivism framförallt genom uppsatta banderoller, men på vissa orter också med affischer, i 35 olika nordiska kommuner.

Sverige

Här följer utvalda bilder från en del av den aktivism som utförts i Boden, Borlänge, Gislaved, Gävle, Hässleholm, Jönköping, Karlshamn, Karlskrona, Karlstad, Klippan, Ludvika, Luleå, Munkedal, Ronneby, Sandviken, Skellefteå, Sollentuna, Stockholm, Sölvesborg, Tanum, Uddevalla, Umeå, Vetlanda och Örkelljunga.

Danmark

Här följer bilder från aktivism som bedrivits i de danska kommunerna Aalborg, Aarhus, Birkeröd, Haderslev, Hedenstad, Hörning och Virum.

Island

I Reykjavik och i Akureyri har banderoller satts upp ovanför högtrafikerade vägar

Norge

I Norge har det bedrivits aktivism i Bergen och Oslo centrum. Det har även inkommit rapporter om annan aktivism bedriven i staden innefattande en tvål och ett förintelsemonument, men som med anledning av svensk förtryckarlag (HMF) med största sannolikhet vore åtalbart för oss att släppa en objektiv bild eller film ifrån.

En tvålbild från en offentlig toalett måste vi dock kunna bjuda på?!
Norges riksdag Stortinget syns i bakgrunden.

Vill du ta del av bevisen för att själv kunna bilda dig en egen uppfattning?

Nordfront.se har det publicerats väldigt många informationsrika artiklar under åren och för en enkel start rekommenderas du specifikt att ta del av artikeln Tio vanliga förintelsemyter. För en mer underhållande artikel om ämnet kan Till minne av Héidi Fried läsas.

I många europeiska länder är det förbjudet enligt lag att ifrågasätta förintelsen och ljusskygga lobbygrupper arbetar i detta nu för att så också ska ske i Sverige.

Titel:”Förintelsen är en bluff” – massiv kampanj i hela Norden Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-01-27 Uppdaterad:2023-01-28

Läs också: