1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig flygbladsutdelning i Vetlanda

Näste 7 tillbaka på Vetlandas gator igen efter valkampanjen.

Valet är sedan lång tid tillbaka över och Vetlandas kommunpolitiker har krupit tillbaka ned i stadens kloaker efter att de har fått sina platser tryggade ytterligare en mandatperiod. Under tiden fortsätter Nordiska motståndsrörelsens Näste 7 att vara ett synligt inslag i gatubilden genom att oförtröttligt sprida propaganda i kommunen. För att visa Vetlandas kommuninvånare att vi inte har försvunnit bara för att valet är över blev Vetlanda den första ort för Näste 7 att bedriva offentlig aktivism i för året 2023.

Den 21:a januari började man dagens offentliga aktivitet med en kort genomgång och när detta var klart delades aktivisterna in i grupper och begav sig till olika platser i staden där man bedömde att flest folk var i rörelse, såväl i stadens centrala delar som i dess utkanter.

En utav grupperna startade sin utdelning utanför en av de större matbutikerna i Vetlanda och en stadig ström av människor fick ta emot flygblad under tiden aktivisterna uppehöll sig på platsen. Medan detta var pågående hade en annan grupp anlänt till sin hållplats några hundra meter därifrån. Även där var det en ström av människor som uträttade sina bestyr för helgen och pilade in och ut ur affären. Aktivisterna ställde upp sig och började att dela blad till de förbipasserande. Merparten av de som gick förbi var nyfikna på vad det var för flygblad som delades ut och en del diskussioner uppstod med dessa.

En äldre vit kvinna stannade till och berättade för en av aktivisterna att hon var hemkommen från en längre vistelse utomlands och att hon knappt kände igen sig längre i staden då så mycket hade förändrats. Efter att kvinnan samtalat med aktivisten ett bra tag önskade hon en trevlig helg och skyndade vidare.

Alla uppskattade dock inte aktivisternas närvaro. En kvinna som kunde beskrivas som en stereotypisk nyckelskramlare sett till beteende och omfång, kände sig nödgad att demonstrativt stirra på en av aktivisterna medan hon rev sönder flygbladet hon hade fått i handen. Detta efter att hon nästan hade fått en hjärtinfarkt när hon såg att det kom från Motståndsrörelsen, sedan slank hon iväg pustandes av ansträngningen.

Aktiviteten fortlöpte vidare och aktivisterna i de olika grupperna förflyttade sig under aktivitetens gång mellan olika platser. Senare på dagen så sammanstrålade grupperna till Stora torget i Vetlanda där man ställde upp med en banderoll utanför kommunhuset innan man rundade av för dagen.

Titel:Offentlig flygbladsutdelning i Vetlanda Författad av:Naste 7 Publicerad:2023-01-30 Uppdaterad:2023-01-30

Läs också: